Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Egypt fant jern-tunneler fra Gaza

Her ser man vann bli fylt inn i buffersonen ved Egypts grense mot Gaza fredag 18. september, da vannfyllingen startet. (Foto: Flash90)
Nytt tunnelnettverk fra Gaza til Sinai er oppdaget av egyptiske myndigheter.

For første gang er et nettverk av avanserte jernbelagte tunneler mellom Gaza og Egypt blitt oppdaget. Det var egyptiske grensevakter som gjorde oppdagelsen, som ble offentliggjort fredag ifølge Ynetnews.com og Times of Israel.

Området på Egypts side av landets 13 km lange grense mot Gaza er den senere tiden blitt flombelagt med pumpet sjøvann. Vannet er ment å ødelegge de siste gjenværende smuglertunnelene, som ifølge egyptiske myndigheter brukes av islamistgrupper på begge sider av grensen. Vakter i nærheten av grenseovergangen Rafah la merke til et sted der vannet som ble pumpet inn ikke sank ned i bakken slik det normalt ville ha gjort. De satte i gang undersøkelser, og avdekket en robust tunnel ti meter under bakken. Den beveget seg fra 70 meter inne i Gaza, under grensen og 200 meter innover på egyptisk område. Den så ut til å fortsatt være under utbygging. De 40 cm tykke veggene i tunnelen var belagt med jern. Egyptiske styrker ødela tunnelen ved hjelp av store mengder eksplosiver.

Egyptisk etterretning opplyser at tunnelen viser seg å ha vært en del av et nettverk bestående av 17 jernbelagte tunneler, bygget for å holde stand mot vannpumpingen. Tunnelene er beregnet å ha vært svært kostbare å bygge. Den egyptiske etterretningen hevder at tunnelene er bygget av Hamas og finansiert fra Qatar.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart