– La oss få Avraham hjem

Halvannet år etter at Avraham Mengistu (29) krysset grensen til Gaza, nekter Hamas fortsatt å fortelle familien hans hva som har skjedd med ham.
Avraham Mengistu forsvant i Gaza 8. september 2014. (Foto: Privat)
Avraham Mengistu forsvant i Gaza 8. september 2014. (Foto: Privat)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Avraham Mengistu er en etiopisk-født israeler som 8. september 2014 beveget seg inn i Gaza av ukjente årsaker. Ifølge Times of Israel var han deprimert og hadde mentale problemer da han forsvant. Han ble sist sett gående langs Zikim-stranden i retning Gaza, og videoopptak viser at han etter dette krysset grensegjerdet. Gjerdet var skadet av stridsvogner som hadde vært i området under den nylig avsluttede krigen mellom Israel og Hamas. Israelsk etterretning har grunn til å tro at Mengistu ble tatt til fange av Hamas og holdt i Gaza mot sin vilje. Nå, halvannet år senere, nekter Hamas fortsatt å opplyse hva som er blitt Mengistus skjebne.

Familien henvender seg nå med en appell til det internasjonale samfunnet om å legge press på Hamas. De vil vite hva som har skjedd med deres sønn, bror og slektning, og de vil ha ham hjem dersom han fortsatt lever. I øyeblikket aner de ikke om han er drept eller om han holdes i fangenskap.

– Vi blir holdt blinde, sier den forsvunne mannens 30 år gamle bror Gashao til AFP.

Sammen med foreldrene har han vært i Geneve for å legge saken fram for diplomater og grupper.

– Det internasjonale samfunnet har en innflytelse på Hamas. De kan hjelpe oss å få dette til å dreie seg om noe annet enn politikk. Dette handler om menneskerettigheter og er en humanitær sak. Når Hamas ber om humanitær hjelp og bistand til folket i Gaza, bør det internasjonale samfunnet si til dem: ”Ikke forvent at vi skal hjelpe dere, så lenge dere selv bryter rettighetene til de på den andre siden.” Vi snakker om en uskyldig sivil. Han er ikke soldat, han har aldri vært soldat, sier broren.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise