IDF fant enda en angrepstunnel fra Gaza

For andre gang på under en måned har IDF avverget angrep fra undergrunnen.

Tunnel nummer to på tre uker (Foto: IDF)
Tunnel nummer to på tre uker (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Torsdag 5. mai offentliggjorde IDF at de har oppdaget en ny angrepstunnel som gikk fra den sørlige delen av Gaza-stripen og inn på israelsk territorium. Det skriver Times of Israel.

– Det var en kombinasjon av etterretning, ny teknologi og IDFs styrker på bakken som resulterte i at tunnelen ble oppdaget, forteller en talsmann fra IDF.

Fra IDFs leting etter angrepstunneler (Foto: IDFs talsmann Peter Lerner)
Fra IDFs leting etter angrepstunneler (Foto: IDF)

Den nye tunnelen ble funnet bare noen få kilometer fra den forrige som ble oppdaget og ødelagt i midten av april.

– IDF anser terroraktivitet over og under bakken som et brudd på staten Israels suverenitet og en trussel mot landets innbyggere. Hamas har det hele og fulle ansvaret. Det er vår oppgave å lokalisere og ødelegge tunnelene, sa talsmannen.

Bildet viser innsiden av tunnelen (Foto: IDF)
Bildet viser innsiden av tunnelen (Foto: IDF)

 

Over 7000 israelere bor mindre enn 5 kilometer fra Gaza-grensen. Talsmannen opplyste ikke om hvor mange meter tunnelen gikk inn på israelsk side av grensegjerdet rundt Gaza, men den skal ha vært nede på hele 28 meters dybde og ble oppdaget rundt 100 meter inne på Gaza-siden.

Israelske soldater har de siste dagene blitt beskutt flere ganger mens de arbeidet med å finne tunneler og andre grensekryssende korridorer. Den nye tunnelen vil bli ødelagt en av de nærmeste dagene.

 

 

Forrige artikkelIsrael markerer minnedagen for Holocaust
Neste artikkel– Kjør en kniv i hjertet på din fiende!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.