Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk beduin forsvant i Gaza

Juma Ibrahim Abu Ranim (19) forsvant i Gaza tirsdag 12. juli. (Foto: Privat)
Juma Ibrahim Abu Ranim (19) forsvant i Gaza tirsdag 12. juli. (Foto: Privat)
Tirsdag klatret en 19 år gammel israelsk beduin over grensegjerdet til Gaza og forsvant.

Fra en observasjonspost i nærheten fikk israelske soldater øye på den unge mannen da han var i gang med å klatre over grensegjerdet. Tropper fra IDF ble sendt ut for å stanse ham, men de rakk ikke å ta ham igjen før han forsvant inn i Gaza i nærheten av byen Khan Younis. Hamas-regimet i Gaza har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse om mannen. Palestinske medier melder at israelske fly i timene etter forsvinningen sirkulerte over området der mannen tok seg inn, skriver Times of Israel.

Onsdag er det gjort kjent at mannen som forsvant er 19 år gamle Juma Ibrahim Abu Ranim, en beduin fra Negev-ørkenen i Israel. Broren hans, Haled, sier til Jerusalem Post at han mener Juma var forvirret og utilregnelig.

– Vi i familien er helt knust. Vi har verken familie eller venner i Gaza, så vi har ingen idé om hva det var han så etter der, sier Haled.

Han legger til at Juma var ”en forvirret og sky ung mann”, og at ”Hamas bør forstå at han ikke er tilregnelig og at han gjorde dette for å få oppmerksomhet”.

To andre israelske borgere har også forsvunnet inn i Gaza på lignende måte.

I september 2014 forsvant etiopisk-israelske Avraham Mengistu (29) fra Ashkelon over gjerden mot den nordlige Gaza-stripen. Beduinen Hisham al-Sayed forsvant inn i Gaza i april 2015. Begge skal ifølge familiene ha psykiske problemer. Begge antas fortsatt å være i fangenskap hos Hamas. Hamas er i tillegg i besittelse av kroppene til to israelske soldater som ble drept under krigen sommeren 2014.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart