Israelsk beduin forsvant i Gaza

Tirsdag klatret en 19 år gammel israelsk beduin over grensegjerdet til Gaza og forsvant.

Juma Ibrahim Abu Ranim (19) forsvant i Gaza tirsdag 12. juli. (Foto: Privat)
Juma Ibrahim Abu Ranim (19) forsvant i Gaza tirsdag 12. juli. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fra en observasjonspost i nærheten fikk israelske soldater øye på den unge mannen da han var i gang med å klatre over grensegjerdet. Tropper fra IDF ble sendt ut for å stanse ham, men de rakk ikke å ta ham igjen før han forsvant inn i Gaza i nærheten av byen Khan Younis. Hamas-regimet i Gaza har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse om mannen. Palestinske medier melder at israelske fly i timene etter forsvinningen sirkulerte over området der mannen tok seg inn, skriver Times of Israel.

Onsdag er det gjort kjent at mannen som forsvant er 19 år gamle Juma Ibrahim Abu Ranim, en beduin fra Negev-ørkenen i Israel. Broren hans, Haled, sier til Jerusalem Post at han mener Juma var forvirret og utilregnelig.

– Vi i familien er helt knust. Vi har verken familie eller venner i Gaza, så vi har ingen idé om hva det var han så etter der, sier Haled.

Han legger til at Juma var ”en forvirret og sky ung mann”, og at ”Hamas bør forstå at han ikke er tilregnelig og at han gjorde dette for å få oppmerksomhet”.

To andre israelske borgere har også forsvunnet inn i Gaza på lignende måte.

I september 2014 forsvant etiopisk-israelske Avraham Mengistu (29) fra Ashkelon over gjerden mot den nordlige Gaza-stripen. Beduinen Hisham al-Sayed forsvant inn i Gaza i april 2015. Begge skal ifølge familiene ha psykiske problemer. Begge antas fortsatt å være i fangenskap hos Hamas. Hamas er i tillegg i besittelse av kroppene til to israelske soldater som ble drept under krigen sommeren 2014.

Forrige artikkelAbbas stiller krav for å bli med på samtaler i Egypt
Neste artikkelIsraelske styrker forsøkt påkjørt mens de beslagla våpen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/