World Vision fryser virksomheten i Gaza

Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den store internasjonale kristne hjelpeorganisasjonen World Visions feltleder i Gaza, Mohammed Halabi, står anklaget for å ha kanalisert 420 millioner kroner av organisasjonens midler til Hamas’ terroraktivitet. World Vision forsvarer sin mann og hevder at den israelske etterretningsorganisasjonen Shin Bets etterforskning ikke kan stemme. Men mandag 8. august opplyser likevel talsperson Silvia Holten til Ha’aretz at World Vision nå har vedtatt å fryse all sin virksomhet i Gaza inntil saken er avklart.

To av de største statlige bidragsyterne til World Vision, Tyskland og Australia, har vedtatt å fryse støtten til organisasjonen inntil Gaza-saken er ferdig.

I en pressemelding fra det australske utenriksdepartementet uttrykkes ”dyp bekymring” over anklagene. ”Vi holder tilbake den videre støtten til World Visions programmer i de palestinske områdene inntil etterforskningen er fullført”, opplyser departementet. Ifølge den australske tv-kanalen ABC har Australia gitt 32 millioner kroner til World Visions arbeid i Gaza de siste tre årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands departement for økonomisk samarbeid og utvikling har sendt ut en pressemelding der de sier at det ikke vil bli gjort flere overføringer av midler til World Visions arbeid inntil videre. ”Dersom anklagene skulle vise seg å stemme, setter Hamas med vilje sin egen befolknings forsikring om humanitær hjelp på spill”, skriver departementet. Foreløpig er det 14 millioner kroner som holdes tilbake av Tyskland, ifølge Ha’aretz.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag