Leser ikke Stavanger Aftenblad artiklene de selv publiserer?

Hvis man publiserer en artikkel uten å lese den, kan overskriften man lager bli pinlig unøyaktig.

Skjermdump fra forsiden av aftenbladet.no 19. juni 2017.
Skjermdump fra forsiden av aftenbladet.no 19. juni 2017.

«Israel kuttet strømforsyningen: Nå lever nesten 2 millioner palestinere stort sett i mørket på Gazastripen» blir leserne av Stavanger Aftenblads nettside fortalt på forsiden 19. juni 2017.

De som åpner artikkelen, finner en annen historie. Artikkelen er levert av nyhetsbyrået NTB, som har sendt ut saken med overskriften «Gazas innbyggere i stummende mørke». Til NTB å være, gir teksten et overraskende nyansert bilde. En av mellomoverskriftene lyder for eksempel «Abbas kutter», så hvorfor velger Aftenbladet å gi Israel alene ansvaret i sin overskrift?

De som nok mest reagerer på NTBs artikkel er Fatah-ledere som måtte flykte for livet fra Gaza-stripen i 2007. NTB skriver: «Hamas, som vant valget i de palestinske områdene i 2006, men som året etter ble fratatt regjeringsmakten av Abbas og siden har måttet nøye seg med å styre på Gazastripen, kan lite gjøre.» En mer forskjønnende måte å beskrive det blodige kuppet som Hamas gjennomførte på Gaza-stripen sommeren 2007 skal man nok lete lenge etter.

Strømproblemene på Gaza-stripen koker ned til det enkle faktum at palestinerne nekter å betale for strømmen.

– Det er ikke noen strategisk eller moralsk grunn til at Israel skal levere gratis strøm til Gaza, skriver professor Efraim Inbar 18. juni. Hamas bruker strømmen som Israel leverer til å bygge terrortunneler og produsere våpen. Hva tvinger Israel til å hjelpe folk som støtter en organisasjon som er ute etter å ødelegge staten? spør Inbar. Han håper en tøff håndtering av saken fra Israels side kan føre til endret oppførsel fra Gazas ledere. Han peker på Tyskland som eksempel, som ble et mer fredelig innstilt land etter at landet led fullt nederlag i andre verdenskrig. «Kanskje litt mørke vil hjelpe folkene i Gaza til å se lyset?» avslutter Inbar.

Forrige artikkelFatah fordømmer Israel for å ha skutt terrorister
Neste artikkelFikk sjokk da han fikk se mobilprisene til Chess i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.