Hamas ville angripe soldater under Purim-festen

Israelsk etterretning avverget planer om skyteangrep i høytiden.
Disse skytevåpnene ble beslaglagt under etterforskningen av det planlagte angrepet mot soldater utenfor Jerusalem. (Foto: Shin Bet)
Disse skytevåpnene ble beslaglagt under etterforskningen av det planlagte angrepet mot soldater utenfor Jerusalem. (Foto: Shin Bet)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Etterretningstjenesten Shin Bet offentliggjorde i dag at de forhindret et skyteangrep mot israelske soldater som var planlagt å finne sted under den jødiske høytiden Purim for en måned siden. Purim er festen som feires til minne om dronning Esther som ifølge bibelhistorien reddet det jødiske folket fra utryddelse under det gamle persiske riket. Årets purim-fest ble feiret 4. og 5. mars.

Det var en terroristcelle tilhørende Hamas med hovedkvarter i Jerusalem som planla å bruke høytiden til å skyte israelske soldater ved en kontrollpost like utenfor byen. Israelske sikkerhetsstyrker arresterte to personer som de mener planla å utføre ugjerningen, ifølge Ynetnews.com.

De to skal ifølge etterforskningen ha forberedt seg ved å trene på skyting og rekognosere området rundt kontrollposten for å utse seg et egnet angrepssted, og de skal ha anskaffet en fluktbil som etter planen skulle brennes etterpå. Et gevær, en pistol og ammunisjon ble beslaglagt under etterforskningen.

Lederen for terrorcellen er en 25 år gammel tidligere straffedømt palestiner fra Vestbredden som jobbet i kafeen på universitetet i Abu Dis. Hans medsammensvorne er en 32 år gammel mann fra Vestbredden som også tidligere har sittet i fengsel. De skal ha planlagt å rekruttere en sjåfør som skulle kjøre dem bort fra åstedet i fluktbilen til et øde sted. De to vil bli stilt for en militær domstol på Vestbredden i løpet av de nærmeste dagene. Shin Bet skriver i en pressemelding at saken viser hvor sterkt motivert Hamas er for å gjennomføre angrep i og rundt Jerusalem, og hvor stor faren er for at Hamas-medlemmer tar opp igjen terroraktivitet etter å ha blitt løslatt fra fengsel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise