Hamas vil fortsatt utslette Israel

– Et forsøk på å lure omverdenen, sier Israel om Hamas´ nye charter.

En terrorist fra Hamas bærer en angrepsrakett. (Illustrasjonsfoto: Zoriah / Flickr.com)
Hamas har en rekke raketter som de bruker til å skyte mot den israelske sivilbefolkningen. (Foto: Zoriah / Flickr.com)

I et forsøkt på å bedre sin status internasjonalt har den palestinske terrorgruppen Hamas gitt ut et nytt charter hvor de mykner opp språket angående Israel. Men mildere språk til tross; terrorgruppen krever fortsatt at Israel skal utslettes.

I punkt 20 av charteret, som kan leses i sin helhet her, skriver Hamas at det ikke finnes noe annet alternativ enn en fullstendig frigjøring av “Palestina”, fra elva til havet. Det innebærer med andre ord at det ikke er plass til noe Israel. «From the river to the sea» er et uttrykk for at araberne skal gjenerobre hele området fra Middelhavet til Jordanelven. Jødene skal ikke få beholde sitt lille stykke.

I samme punkt skriver Hamas at de aksepterer ideen om en palestinsk stat i territorier okkupert av Israel under Seksdagerskrigen i 1967, men ikke uten at de samtidig avviser etableringen av staten Israel som som “ulovlig”, gjør krav på hele Israel og krever rett til å returnere for alle etterkommere av palestinske flyktninger.

Hamas skal ha brukt fem år på å lage det nye femsiders charteret. I motsetning til Hamas´ grunnlov er ikke det nye charteret fullt av antisemittisk språk. Nå skriver de at kampen er ikke lenger er mot jøder, men mot okkupanten Israel. Israelske myndigheter kaller det nye charteret et forsøk på å lure omverdenen.

– Når Hamas slutter å bygge [terror]tuneller og heller bruker ressursene sine på sivil infrastruktur, og slutter å lære folk å hate og drepe israelere, da vil det være ekte endringer. Men det har ikke skjedd, sier Benjamin Netanyahu i en uttalelse.

David Keyes, en talsmann for Netanyahu, utdyper kritikken overfor Times of Israel.

– Hamas forsøker å lure omverdenen, men vil ikke lykkes. Daglig oppfordrer de til folkemord på alle jøder og utslettelse av Israel. De graver terrortuneller og har avfyrt tusenvis av raketter mot sivile israelere. Skoler og moskeer som blir drevet av Hamas lærer barn at jøder er aper og griser. Dette er det virkelige Hamas, sier han.

Hamas sier det nye charteret, hvor de forbeholder seg retten til å “drive motstand og jihad for befrielsen av Palestina”, på ingen måte utgjør en anerkjennelse av Israel. Heller ikke den mer moderate palestinske fraksjonen Fatah anerkjenner Israel.

Mahmoud Abbas i møte med lederne for Hamas, Khaled Meshaal (i midten) og Ismail Hanyieh (t.v), i Qatar (Hentet fra Fatah Twitter-konto / Times of Israel)
Mahmoud Abbas i møte med lederne for Hamas, Khaled Meshaal (i midten) og Ismail Hanyieh (t.v).
Forrige artikkel– I tusenvis av år drømte vi om vår egen stat
Neste artikkelMIFF startet nytt lokallag i Sogn og Fjordane 1. mai
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.