Få lever i snitt lenger enn israelerne

Forventet levealder i Israel er en av de høyeste i verden både blant kvinner og menn.

En eldre mann spaserer i Jerusalem. Forventet levealder i Israel er en av de høyeste i verden. (Foto: Ronan Shenhav)
En eldre mann spaserer i Jerusalem. Forventet levealder i Israel er en av de høyeste i verden. (Foto: Ronan Shenhav)

Verdens helseorganisasjon (WHO) publiserte onsdag 17. mai en rapport om forventet levealder. Statistikken viser at Israel er et av landene i verden med høyest forventet levealder, både blant menn og kvinner, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Ifølge WHOs rapport er forventet levealder i Israel i snitt 82,5 år. Det plasserer Israel på en 8. plass over land med høyest forventet levealder. Blant menn er forventet levealder 80,6 år, noe som er fjerde høyest i verden. Bare i Irland, Sveits og Island er menn forventet å leve lenger. For kvinnene i Israel er forventet levealder 84,3 år.

Rapporten baserer seg på data fra alle av WHOs medlemsland og inkluderer barnedødelighet, spedbarnsdødelighet, sanitære forhold, hvor mye alkohol og narkotika som brukes, sjansen for å overleve alvorlige sykdommer og hvor mange som er vaksinert i landet. I Israel er 94 prosent av befolkningen vaksinert.

Alkoholkonsumet i Israel er også lavere enn i de fleste vestlige land. Landene med høyest alkoholkonsum er Øst-Europeiske land som Moldova, Russland og Romania. I Israel konsumeres det mindre alkohol enn i de fleste europeiske land, USA, Australia og New Zealand. Land med forbud mot alkohol ligger på bunnen av listen.

Verdens helseorganisasjon har også undersøkt hvor stor sannsynlighet det er for å dø av alvorlige sykdommer som hjerteinfarkt, slag, kreft og diabetes i en alder av 30 til 70 år. I bare fire land i verden er det mindre sjanse for å dø av slike sykdommer.

DEL
Forrige artikkelOver 850 nye medlemmer på syv dager
Neste artikkel«Hvordan kan jeg stole på at LO arbeider med fakta, likestilling, rettferdighet og god moral i andre saker?»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.