Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Assad har brukt kjemiske våpen

Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)
Syria-president Bashar Assad sammen med sin kone Asma. (Illustrasjon: Wikipedia)
Lederen for forskningsavdelingen til den militære etterretningen, Itay Brun, hevder Bashar Assads (t.v. i bildet) regime allerede har brukt kjemiske våpen mot sivilbefolkningen.
http://www.jpost.com/Defense/IDF-intelligence-research-head-Assad-used-sarin-gas-310773

USA har lovet å blande seg inn militært i Syria, straks det sittende regimet tar i bruk kjemiske våpen i borgerkrigen som raser over hele landet. I november lyktes også president Barack Obama med å forhindre at regimet brukte slike våpen, etter å ha mottatt et etterretningstips fra Israel.

Men ifølge lederen for Israels militære etterretnings forskningsavdeling, Itay Brun, har Bashar Assad og hans soldater allerede brutt denne barrieren.

– Det er et stort arsenal av kjemiske våpen i Syria. Våre beregninger er at Assad-regimet allerede har brukt og fortsatt bruker kjemiske våpen, hevdet han under en pressekonferanse i Tel Aviv tirsdag.

Dette kan tolkes som at Assad ser sitt snitt til å ta i bruk disse våpnen, nå når uenighetene internasjonalt angående hvordan en skal takle situasjonen i Syria er så delt. Russland og Kina blokkerer for alle vestlige forsøk på FN-sanksjoner.

– Hvordan dette utvikler seg er et godt spørsmål. Vi er nødt å være svært bekymret over det faktum at kjemiske våpen kanskje kan falle i mindre ansvarlige hender, som ikke bryr seg om konsekvensene av sine handlinger, frykter Brun ifølge Jerusalem Post.

Sist uke sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu at Israel ikke vil nøle med å forsvare seg selv, dersom Assads kjemiske våpen havner «i gale hender».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart