– Israel samarbeider med Assad

Leder for en av opposisjonsmilitsene i Syria, Abdulkader Saleh, hevder Israel bombet våpen som illojale Assad-offiserer var på vei til å overføre til opposisjonsstyrkene.
Syriske opprørsstyrker (Foto: FreedomHouse, flickr.com)
Syriske opprørsstyrker (Foto: FreedomHouse, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israels luftaksjoner i Syria i begynnelsen av mai, var egentlig rettet mot opprørsstyrkene. Det hevder lederen for brigaden al-Tawhid, Abdulkader Saleh, som mener Jerusalem kjemper mot dem.

– Opposisjonen skulle ta over våpen [fra regjeringsstyrkene], så Israel angrep. Det finnes beviser som indikerer dette, hevder han til det tyrkiske nyhetsnettverket Today’s Zaman. Han hevder opposisjonsstyrkene hadde kommet i kontakt med illjoale tjenestemenn i Assad-regimet som var klar til å overføre våpen til opposisjonsstyrkene.

– Israels angrep hadde til hensikt å støtte Assad-administrasjonen, hevder han. Siden Syria-president Bashar Assad (og hans far) har “beskyttet Israels grenser i 40 år”, så arbeider de sammen med Hizbollah og Iran på regimets side, påstår Saleh.

Ifølge amerikanske og israelske kilder var det verken opposisjonen eller regimet som var målet for angrepet, men iranske våpen som skulle overføres til Hizbollah.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise