– Israel samarbeider med Assad

Leder for en av opposisjonsmilitsene i Syria, Abdulkader Saleh, hevder Israel bombet våpen som illojale Assad-offiserer var på vei til å overføre til opposisjonsstyrkene.

Syriske opprørsstyrker (Foto: FreedomHouse, flickr.com)
Syriske opprørsstyrker (Foto: FreedomHouse, flickr.com)

Israels luftaksjoner i Syria i begynnelsen av mai, var egentlig rettet mot opprørsstyrkene. Det hevder lederen for brigaden al-Tawhid, Abdulkader Saleh, som mener Jerusalem kjemper mot dem.

– Opposisjonen skulle ta over våpen [fra regjeringsstyrkene], så Israel angrep. Det finnes beviser som indikerer dette, hevder han til det tyrkiske nyhetsnettverket Today’s Zaman. Han hevder opposisjonsstyrkene hadde kommet i kontakt med illjoale tjenestemenn i Assad-regimet som var klar til å overføre våpen til opposisjonsstyrkene.

– Israels angrep hadde til hensikt å støtte Assad-administrasjonen, hevder han. Siden Syria-president Bashar Assad (og hans far) har “beskyttet Israels grenser i 40 år”, så arbeider de sammen med Hizbollah og Iran på regimets side, påstår Saleh.

Ifølge amerikanske og israelske kilder var det verken opposisjonen eller regimet som var målet for angrepet, men iranske våpen som skulle overføres til Hizbollah.

Forrige artikkelQaradawi oppmuntret til kamp, til aldri å oppgi våpen
Neste artikkelTyskland og Israel i kollisjon om Sikkerhetsråd-sete
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no