Soldat drept av mine på Golan

Korporal Roee Alfi ble drept under et mineryddingsoppdrag på Golan-høyden tirsdag. To andre soldater ble også lettere såret da en gammel mine rettet mot kjøretøy eksploderte.
Landminer fjernet i 2009. (Illustrasjon: IDF)
Landminer fjernet i 2009. (Illustrasjon: IDF)

Den ferske rekruttsoldaten Roee Alfi ble drept under en mineryddingsoppdrag på Golan-høyden nær Moshav Yonatan tirsdag formiddag. 19-åringen hadde begynt sin treårige førstegangstjeneste kun for noen få måneder siden. To andre soldater ble lettere skadet, melder Yedioth Aharonoth.

Alfi er en del av ingeniørkorpset, som var på stedet for å få avansert mineryddingstrening. En av minene skal plutselig ha gått av, mens Alfi og medsoldatene ryddet i et område. Medisinsk personell ble tilkalt og de erklærte ham død umiddelbart. Minen var laget for å trenge gjennom pansrede kjøretøy og var derfor langt kraftigere enn normale miner rettet mot mennesker.

En offiser i ingeniørkorpset forklarer at IDF nå etterforsker hendelsen, men at årsaken til hendelsen fortsatt er uklar.

– Det var ikke en mine som ikke var funnet fra før. Den var avdekket og merket [for å bli fjernet] i dag, sammen med andre miner. Det var en israelsk mine som vi hadde fått informasjon om, sier offiseren.

I mars 2011 vedtok Knesset at alle miner i Israel skal fjernes, etter at en tenåring ble hardt såret da en mine gikk av under en familietur på Golan-høydene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise