Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Farligere trussel fra nord enn fra Gaza

Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)
Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)
- Trusselen fra Hizbollah i Libanon er mange ganger farligere enn terrororganisasjonene i Gaza, sier det israelske forsvarets operasjonelle leder i nord, generalmajor Yair Golan.

Dersom det skulle oppstå væpnet konflikt med Hizbollah, vil Israel måtte bruke mye mer styrke enn i Gaza i sommer, fordi trusselen fra Hizbollah er mange ganger større enn den fra Gaza, advarte generalmajoren.

Uttalelsene er hentet fra et intervju med Army Radio onsdag, og gjengitt av blant andre Ynetnews.com.

 

Regner med terrortunneler

I intervjuet forteller han at IDF mener det er grunn til å anta at det finnes terrortunneler fra Libanon inn mot israelsk territorium. Selv om det ikke er funnet noen slike tunneler enda, er det israelske forsvarets utgangspunkt at man må regne med at Hizbollah kan være i gang med å grave underjordiske tunneler fra Libanon til Israel for å kunne sende inn terrorister gjennom dem, slik Hamas gjorde i Gaza.

Man vet fra før at Hizbollah har et omfattende nettverk av tunnelinfrastruktur i Sør-Libanon, og at det er de som sammen med Iran har lært opp Hamas i tunnelgravekunsten.

 

Stoler bare delvis på rakettskjoldet

Generalmajoren sier også at skadeomfanget fra eventuelle luftangrep fra Libanon ikke vil kunne begrenses like effektivt som rakettforsvarssystemene sørget for da rakettene regnet fra Gaza i sommer. Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærte de fleste rakettene som var i ferd med å slå ned i tettbebodde strøk under Gaza-krigen. Golan sier at IDF ikke vil være i stand til å sørge for den samme beskyttelsen som i sør dersom det skulle komme rakettangrep fra nord. Bare de tyngste missilene regner han med at man vil kunne være noenlunde sikre på å klare å stanse.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart