Syriske medier: – Israelsk luftangrep i Damaskus

Regimevennlige syriske medier hevder onsdag kveld at det israelske luftvåpenet har gått til angrep like ved flyplassen i Damaskus.
Israelske fly skal ha angrepet mål i Syria onsdag kveld ifølge syriske medier. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske fly skal ha angrepet mål i Syria onsdag kveld ifølge syriske medier. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Ifølge meldingene skal israelske fly ha sluppet bomber omtrent klokken 18 lokal tid. Ifølge syriske opposisjonsgrupper var målet en våpenforsendelse som var på vei til Hizbollah.

Det israelske forsvaret vil ikke kommentere påstandene. Syria har heller ikke offisielt bekreftet meldingene om angrepet, selv om en Facebook-side med forbindelse til det syriske regimet har publisert et bilde som angivelig viser skadene etter luftangrepet.

Kilder i medierapportene sier de hørte høye eksplosjoner og så røykskyer stige opp fra flyplassen, samtidig som strømmen forsvant fra området og alle flyavganger ble midlertidig innstilt.

Forrige gang syriske medier rapporterte om et israelsk luftangrep mot Syria var 31. oktober. Da skal opp mot et dusin israelske fly ha deltatt i aksjonen, som rammet flere av Hizbollahs og Assad-regimets baser.

Israelske myndigheter har som rutine å ikke kommentere medierapporter om slike angrep. I tidligere uttalelser har forsvaret likevel vært tydelige på at de ikke vil tolerere at forsendelser med avanserte våpen får komme i hendene til terrororganisasjonen Hizbollah, som har som uttalt mål å ramme Israel.

Meldingene om luftangrepet er gjengitt i flere israelske medier onsdag kveld, blant annet Ynetnews.com, Times of Israel og Jerusalem Post.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise