Rapporter om israelske luftangrep i Syria

Ifølge syriske kilder skal Israel ha gått til luftangrep i Syria to ganger den siste uken.
Israelske jagerfly. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske jagerfly har bombet flere mål i Syria, for å u. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Kilder i de syriske styrkene sier at det israelske luftvåpenet natt til søndag angrep flere mål i Syria, nær grensen til Libanon. Luftangrepene skal ha vært rettet mot både det syriske regimets og den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollahs baser i området, ifølge en rapport på Israel Radio som er gjengitt av Jerusalem Post.

Området langs Libanon-grensen er sentralt som møtested for Hizbollahs væpnede styrker og som lagringssted for våpen. Ifølge den libanesiske avisen Almustaqbal skal flere Hizbollah-krigere være drept og skadet.

Tirsdag 24. november sa kilder i syriske opposisjonsgrupper til syriske medier at det israelske luftvåpenet hadde angrepet mål i det samme området. Disse angrepene skal ha skjedd natt til mandag, og også da skal angrepene ha vært rettet mot baser tilhørende både det syriske regimet og Hizbollah. Kildene hevdet at 13 personer ble drept og flere titalls skadet, fire av dem alvorlig. Dette er ikke bekreftet av det syriske regimet.

Det israelske forsvaret kommenterer av prinsipp ikke utenlandske medierapporter om påståtte angrep, men har i tidligere uttalelser gjort det klart at de ikke vil tillate at forsendelser med avanserte våpen havner i Hizbollahs hender. Hizbollah har et erklært mål om å utslette Israel. For tiden er organisasjonen tungt involvert i borgerkrigen i Syria, der de kjemper på Assad-regimets side. Samtidig har rakettarsenalet deres økt kraftig den senere tiden. Hizbollah har nå 150.000 raketter som kan nå Israel, ifølge israelsk etterretning.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise