Dette er ofrene etter søndagens terrorangrep

Yael Yekutiel (20), Shir Hajaj (22), Shira Tzur (20) og Erez Orbach (20) mistet livet i terrorangrepet i Jerusalem. Gjerningsmannen skal være tilhenger av terrorgruppen IS.
Ofrene etter søndagens terrorangrep ble begravet mandag. (Foto: StandWithUs/Privat)
Ofrene etter søndagens terrorangrep ble begravet mandag. (Foto: StandWithUs/Privat)

Det israelske forsvaret har nå frigjort navnene på de fire som døde i søndagens terrorangrep i Jerusalem. Times of Israel har publisert navn og bilder av dem.

De fire er kvinnene Yael Yekutiel (20), Shir Hajaj (22), Shira Tzur (20) og mannen Erez Orbach (20). Ofrene var en del av en gruppe soldater som var på omvisning i Jerusalem for å lære om jødisk historie. De stod på utsiden av turbussen da en lastebil helt uten forvarsel dundret rett inn i folkemengden. Sjåføren rakk å rygge over dem som lå på bakken før han ble nøytralisert av skudd fra soldatene. I tillegg til de fire som døde ble 16 soldater skadet, tre av dem alvorlig.

Gjerningsmannen er identifisert som Fadi al-Qanbar, fra den arabiske bydelen Jabel Mukaber i Jerusalem. Ifølge Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, skal terroristen være inspirert av terrorgruppen IS. Den israelske regjeringens sikkerhetskabinett vedtok søndag at alle kjente IS-sympatisører skal settes i administrativ forvaring. Det innebærer at de for en begrenset periode kan holdes fengslet uten rettssak.

Statsminister Benjamin Netanyahu var søndag på åstedet for terrorangrepet. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu var søndag på åstedet for terrorangrepet. (Foto: Kobi Gideon)

– Vi vil overvinne denne terrorhandlingen, akkurat som vi har overvunnet andre angrep, sa Netanyahu til pressen, da han besøkte åstedet søndag.

Statsministeren ser angrepet i sammenheng med lignende terrorangrep, som i Nice og Berlin.

– Vi skal kjempe mot denne pesten, og vi skal knuse den, sa Netanyahu, som var sammen med forsvarsminister Avigdor Lieberman på åstedet. Forsvarsministeren sa at det ikke var striden rundt bosettinger som førte til terrorangrepet, men av den enkle grunn at «vi er jøder, og vi bor her i Israel».

– Det finnes ingen annen grunn og det er ingen vits å komme med bortforklaringer. Dette handler ikke om jødisk bosetting eller forhandlinger, men et angrep inspirert av ISIS, sa forsvarsministeren til pressen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise