Ingen framtid under arabisk dominans

Dersom Israels fiender hadde fått gjennomslag for å flytte millioner av palestinere inn i Israel, ville jødene igjen bli en minoritet overalt. Det gir dystre framtidsutsikter når vi ser hvordan araberne behandler sine minoriteter nå.
Her brennes en modell av en jødisk by under Fatahs markering av 55 år med terror. (Foto: Palestinian Media Watch)
  • Denne artikkelen er en del av serien Innføringsartikler, med noen av kjerneargumentene for Israel.

De siste årene er opptil to millioner drept og fire millioner drevet på flukt i Sør-Sudan. De fleste ofrene er kristne og animister. Det arabiske regimet i Khartoum er hovedansvarlig.

I Darfur i Vest-Sudan strides ulike muslimske grupper om livsstil og jord. Den arabiske regjeringen bruker en arabisk milits til noe USA kaller folkemord. Hundretusener er drept, hele millioner jaget.
Kurderne er muslimer, men de er et eget folk med et eget språk. De har ikke noe eget land, men de fleste bor i Tyrkia, Irak, Iran og Syria. I lange perioder har de ikke hatt opplæring og medier på sitt eget språk. Tyrkia har ført en brutal krig mot kurderne, med titusener av drepte. Saddam Hussein drepte 100-200.000 kurdere i 1986-89.

Etnisk rensning i Irak
Mens Saddam Hussein styrte Irak fram til 2003, hadde sunni-muslimene nesten all makt, selv om de er i mindretall. USA har forsøkt å få til et demokrati i Irak. Det har ført til omfattende indre uro, hvor titusener (noen mener hundretusener) er drept. Over to millioner irakere er flyktet til nabolandene og et lignende antall innenlands. Sunni-muslimer har jaget shiaer til shia-områder og omvendt, begge har jaget kurderne til kurdiske områder, og alle jager de kristne – som ikke har noe eget område å dra til, men er flyktninger i Syria og Jordan.

Diskriminering i Egypt
6-10 prosent av befolkningen i Egypt er kristne, de fleste koptere. De blir systematisk diskriminert og tidvis forfulgt, noe lignende som jødene er blitt behandlet. Det er få koptere i høyere stillinger og i parlamentet. Ingen kopter kan studere på Al-Azhar-universitetet, som blir drevet med skattepenger fra alle. Det er nesten umulig å få løyve til å bygge noen kirke, og vanskelig å få tillatelse til vanlig vedlikehold. Muslimer som dreper eller skader kristne, får liten eller ingen straff.

Intern palestinsk krig
Nesten to tusen palestinere er drept siden januar 2006 i konflikten mellom Fatah og Hamas. Det er omtrent like mange som er drept i krigene med Israel i samme tidsrom. Den lille kristne minoriteten i det palestinske området er utsatt for vold, diskriminering og plyndring. Det gjelder aller mest tidligere muslimer som er blitt kristne. Mens Israel er det eneste stedet i Midtøsten hvor antallet kristne øker.
Felles for alt dette er at verden bryr seg minimalt. Israelerne ser hva som skjer. Denne virkeligheten er det SV og mange andre i Norge ønsker jødene inn i. På denne bakgrunn kan sikkert noen forstå at Israel ikke vil bidra til sin egen utslettelse.

Relaterte artikler:

Situasjonen for minoriteter i arabiske land
Hva vil vente jødene dersom det blir tvunget gjennom krav som gjør at Israel får et flertall arabere?

Minoriteter trenger egne stater
– Etter min oppfatning er feilen i Midtøsten ikke at jødene har fått et ørlite område hvor de kan være i flertall og styre sin egen skjebne, men at ikke også andre etniske og religiøse minoriteter har fått det (kurdere, drusere, koptere i Egypt, kristne og animister i Sudan m.m.). Måten det muslimske flertallet har behandlet og behandler sine minoriteter på, tilsier at de trenger egne stater, skriver Odd Myrland.

Antallet kristne i arabiske land minker
Tusenårgamle kristne samfunn i Irak forsvinner. Deler av terroren i landet er rettet direkte mot de kristne.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelJødene har mye erstatning til gode
Neste artikkelHar ingen «rett til å vende tilbake»
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise