Canada vil støtte Israel, uansett pris

De som truer eksistensen til det jødiske folk, vil på lang sikt være en trussel mot oss alle, påpeker Canadas statsminister Stephen Harper. Den konservative regjeringens sterke støtte til Israel er en hovedforklaring på at Canada nylig tapte kampen om en plass i FNs sikkerhetsråd.
Canadas statsminister Stephen Harper.

 

Harper brukte mandag sjansen til å komme med et sterkt forsvar for Israel under en konferanse i Ottawa om å bekjempe global antisemittisme. Statsministeren understreket at Israels regjering gjerne må kritiseres.

– Som alle frie land gir Israel åpning for slik sunn, nødvendig kritikk i en demokratisk debatt. Men når Israel, det eneste landet i verden hvis eksistens er under angrep, hele tiden og i utpreget grad blir gjenstand for fordømmelse, tror jeg vi er moralsk forpliktet til å ta side, sa Harper. Han slo fast at Canada må gå imot demonisering, dobbelstandard og delegitimering når det gjelder Israel.

– Ikke bare fordi det er det rette, men fordi historien viser oss, og ideologien til anti-Israel mobben gjør det mer enn tydelig, at de som truer eksistensen til det jødiske folk vil på lang sikt være en trussel mot oss alle, sa Harper.

Statsministeren medgikk at det er lett å bli med på den anti-israelske retorikken i internasjonale fora.

– Så kan man late som om man er rettferdig, og unnskylde seg med at man skal være en upartisk forhandler, sa Harper. Han gikk langt i å antyde at Canada nylig mistet plassen i FNs sikkerhetsråd på grunn av sin klare støtte til Israel.

– Jeg har skrammer som jeg kan vise fram [for min støtte til Israel], sa Harper.

– Så lenge jeg er statsminister, vil Canada ta en klar side, samme hva det koster, slo Harper fast.

Statsministeren mener den nye antisemittismen «angriper det jødiske folk ved å angripe det jødiske hjemland, Israel, som en kilde til urettferdighet og konflikt i verden, og bruker, på en pervers måte, menneskerettighetsspråk til å gjøre det».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise