Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Færre ulovlige bygg i Øst-Jerusalem blir revet

I løpet av de siste månedene har vestlige ledere gitt Israel kraftig kritikk for rivning av ulovlige bygg i Øst-Jerusalem. Det viser seg nå at Jerusalem river langt færre boliger i Øst-Jerusalem enn i tidligere år.

Et internt kommunalt dokument, som Yedioth Aharonoth har fått tak i, viser at Jerusalem kommune gradvis har brukt mindre ressurser på å gjøre noe med problemet med ulovlig bygging i Øst-Jerusalem. I henhold til dokumentet rev kommunen kun 10 ulovlige bygg i 2011, mot 23 i 2010 og 65 i 2009.

Samtidig ser man motsatt trend i Vest-Jerusalem, hvor antallet ulovlige bygg er mye lavere enn i byens østlige del. I 2011 ble 67 illegale bygg revet i Vest-Jerusalem, mot 58 i 2010 og 57 i 2009.

Nedgangen har ingen sammenheng med endringer i kommunens inspeksjon og lisensdepartement, sier kommunen. Departementet foretar 3000 inspeksjoner i Øst-Jerusalem og tar ut 1200 tiltaler hvert år.

Grunnen til at det er færre ulovlige bygg som blir revet, er manglende stats- og sikkerhetsgodkjennelser, i følge dokumentet.

 

Ber om ressurser til å gjenopprette lov og orden

Viseborgermester i Jerusalem, David Harari, sendte nylig et brev til innenrikssikkerhetsminister Yitzchak Aharonovitch. Harari ber Aharonovitch om å gi politiet ordre om å bruke de nødvendige ressurser for å «gjenopprette lov og rett i Øst-Jerusalem», forteller Yedioth Aharonoth.  Han har ennå ikke fått noe svar på brevet sitt.

 

500 klager årlig

Kilder i Jerusalem kommune forteller at de gjennomsnittlig fikk 500 klager årlig mellom 2009 og 2011 vedrørende  ulovlig byggeaktivitet i Øst-Jerusalem. Det burde være mange fler, hvis all ulovlig bygging ble klaget inn.

– I Øst-Jerusalem er det ville vesten, sier en kilde til avisen. Det har pågått i årevis, store deler av de nåværende byggene og de som nå blir bygget, er ulovlig byggeaktivitet, og beboerne bryr seg ikke et øyeblikk om loven, spesielt fordi de vet at håndhevelsen er defekt, sier han.

Kilden forteller også at politiet sier de ikke kan gi kommunen det nødvendige mannskapet til rivningene fordi det er personellmangel. Han mener den egentlig grunnen er politisk.

– Uten å starte en krangel om hvem som skal være den regjerende makten i området … loven må gjelde alle byens innbyggere likt, sier han.

Jerusalems kommune skylder på staten. De sier at landets politiske toppsjikt ikke gir tillatelse til å gjennomføre rivinger av de ulovlige bygningene i Øst-Jerusalem. Kommunen understreker også at på grunn av ulike tiltak de har gjort i Øst-Jerusalem, så har det blitt mindre ulovlig byggeaktivitet.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart