– Jerusalem er ikke et forhandlingsspørsmål

- Dersom palestinerne ønsker en stat, må de vite at dette har en pris, og de kan ikke få alt de ønsker, sier finansminister Yair Lapid. Han sier Jerusalem ikke er på forhandlingsbordet, "fordi byen aldri vil bli delt".
https://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Report-Israeli-peace-negotiators-Livni-and-Molcho-in-conflict-over-Jerusalem-330646

Jerusalem er en hovedårsak for at staten Israel ble etablert [«founding ethos»] og kan ikke under noen omstendighet bli delt, sa finansminister Yair Lapid i intervju med Israel Radio tirsdag.

– Dersom palestinerne ønsker en stat, må de vite at dette har en pris, og de kan ikke få alt de ønsker, sa han, ifølge Jerusalem Post. Lapid leder det nest største partiet i den israelske regjeringskoalisjonen, det sentrumsorienterte Yesh Atid-partiet.

Tirsdag morgen meldte Israel Radio at Jerusalem er tatt opp i forhandlingene mellom den israelske regjering og de palestinske selvstyremyndighetene (PA). Justisminister og forhandlingsleder Tzipi Livni og Yitzhak Molcho, statsminister Benjamin Netanyahus representant i forhandlingene, skal ha vært åpent i diskusjon med hverandre under forhandlingsmøter med palestinere, ifølge lekkasjene. Livni har erklært i en presseuttalelse at samarbeidet med Molcho fungerer bra.

Uenighetene mellom Livni og Molcho skal ha gått på hvor store områder israelere og palestinere skal ha fri ferdsel i Jerusalem-området.

I morgenrapporten til Israel Radio ble det fortalt at Israel ønsker å tilby palestinerne en stat på østsiden av sikkerhetsbarrieren, og at Israel i tillegg krever å beholde kontroll over noen isolerte bosetninger utenfor barrieren. Psagot og Beit-El ble nevnt som eksempler. Israel gjør også krav på militær kontroll over Jordan-dalen og vannressursene i området.

Siden sommeren har israelske og palestinske representanter avholdt totalt 15 forhandlingsmøter på 3-4 timer.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise