– Jerusalem er ikke et forhandlingsspørsmål

– Dersom palestinerne ønsker en stat, må de vite at dette har en pris, og de kan ikke få alt de ønsker, sier finansminister Yair Lapid. Han sier Jerusalem ikke er på forhandlingsbordet, “fordi byen aldri vil bli delt”.

Jerusalem er en hovedårsak for at staten Israel ble etablert [“founding ethos”] og kan ikke under noen omstendighet bli delt, sa finansminister Yair Lapid i intervju med Israel Radio tirsdag.

– Dersom palestinerne ønsker en stat, må de vite at dette har en pris, og de kan ikke få alt de ønsker, sa han, ifølge Jerusalem Post. Lapid leder det nest største partiet i den israelske regjeringskoalisjonen, det sentrumsorienterte Yesh Atid-partiet.

Tirsdag morgen meldte Israel Radio at Jerusalem er tatt opp i forhandlingene mellom den israelske regjering og de palestinske selvstyremyndighetene (PA). Justisminister og forhandlingsleder Tzipi Livni og Yitzhak Molcho, statsminister Benjamin Netanyahus representant i forhandlingene, skal ha vært åpent i diskusjon med hverandre under forhandlingsmøter med palestinere, ifølge lekkasjene. Livni har erklært i en presseuttalelse at samarbeidet med Molcho fungerer bra.

Uenighetene mellom Livni og Molcho skal ha gått på hvor store områder israelere og palestinere skal ha fri ferdsel i Jerusalem-området.

I morgenrapporten til Israel Radio ble det fortalt at Israel ønsker å tilby palestinerne en stat på østsiden av sikkerhetsbarrieren, og at Israel i tillegg krever å beholde kontroll over noen isolerte bosetninger utenfor barrieren. Psagot og Beit-El ble nevnt som eksempler. Israel gjør også krav på militær kontroll over Jordan-dalen og vannressursene i området.

Siden sommeren har israelske og palestinske representanter avholdt totalt 15 forhandlingsmøter på 3-4 timer.

 

Forrige artikkelHamas tar i bruk skolebok uten Israel og Oslo
Neste artikkelAvigdor Lieberman ble frikjent av enstemmig rett
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.