Nytt terrorangrep i Jerusalem, 1 drept og minst 13 skadet

En palestinsk terrorist fra Hamas kjørte i dag ned flere fotgjengere på en bussholdeplass og i et kryss i Jerusalem med et stort kjøretøy. Da bilen stanset angrep terroristen folk i nærheten med metallstang, før han ble skutt og drept av politiet.

Åstedet for terrorangrepet i Jerusalem 5. november 2014. (Foto: Yishai Abergil, Tazpit)
Åstedet for terrorangrepet i Jerusalem 5. november 2014. (Foto: Yishai Abergil, Tazpit)

For andre gang på to uker er Jerusalem rammet av terrorangrep av islamistiske terrorister som meier ned fotgjengere med bil. Foreløpig er det bekreftet at én person ble drept i terrorangrepet. Tilstanden for flere av de skadde i terrorangrepet onsdag er kritisk, melder Ha’aretz.

Ifølge redningsarbeider Eli Bir, kjørte terroristen først inn i flere fotgjengere ved en trikkeholdeplass i nærheten av krysset mellom Highway 1 og Shimon Hatzadik Street. Deretter fortsatte han til neste kryss, ved Moshe Zaks Street, hvor han krasjet inn i flere fotgjengere. Terroristen tok seg deretter ut av kjøretøyet og begynte å angripe folk med en metallstang, før han til slutt ble skutt og drept av politiet.

Ifølge israelske medier var terroristen Ibrahim al-Akari, et medlem av Hamas. Han kom fra den arabiske bydelen Shuafat i nordre del av Jerusalem. Broren til al-Akarai var en av terroristene som ble løslatt i fangeutvekslingen med Gilad Shalit.

Se overvåkningsbilder fra trikkeholdeplassen hvor du kan se fotgjengere falle til bakken, meid ned av minibussen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dzm0bFrYLc0[/youtube]

Se videointervju med tjenestemenn fra israelsk politi etter terrorangrepet i videoen under.

Forrige artikkel– Tre arabiske hovedsteder er allerede i Irans hender
Neste artikkelForholdet mellom Israel og USA etter mellomvalget
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.