Bibelskolestudent knivstukket i Jerusalem

En 25 år gammel student ved en yeshiva-skole i Jerusalem ble torsdag knivstukket i nakken i enda et nytt terrorangrep.

Her ble en 25 år gammel israelsk jøde knivstukket torsdag 8. oktober. (Foto: Magen David Adom)

Terroristen bak torsdagens angrep var en 19 år gammel palestinsk mann fra Shuafat i Øst-Jerusalem. Like etter klokken 12 lokal tid (klokken 11 norsk tid) trakk han kniv ved en trikkeholdeplass like ved politiets nasjonale hovedkvarter, kort vei fra Ammunition Hill, i Øst-Jerusalem.

Han knivstakk en 25 år gammel israelsk jøde, som var student ved en yeshiva-skole (jødisk bibelskole) i Jerusalem. 25-åringen er kritisk skadet, men tilstanden er stabil, ifølge medisinsk personell ved Sha’are Zedek-sykehuset. Den knivstukne mannen ble fraktet til sykehuset mens kniven fortsatt satt fast i nakken hans.

En annen israeler, som er sikkerhetsvakt på trikken, ble lettere skadet da han forsøkte å hindre angriperen i å rømme fra åstedet. Terroristen forsøkte å stjele skytevåpenet til sikkerhetsvakten, men klarte det ikke. Politistyrker på motorsykler stanset ham da han forsøkte å komme seg unna. Angriperen er uskadd og arrestert.

Veien der angrepet skjedde ble stengt for trafikk, og trikken ble stanset i cirka en time. Politiet gjennomsøkte området, fordi noen vitner angivelig hadde observert at terroristen like før angrepet hadde kastet noen gjenstander i grøftene langs veien.

Kilder: Times of Israel, Ynetnews.com og Jerusalem Post.

 

Bakgrunn:

Spenningsnivået har eskalert de siste dagene, etter at et jødisk foreldrepar ble skutt langs en vei på Vestbredden torsdag, og to menn ble drept i knivangrep i Jerusalem lørdag. Gamlebyen ble i to dager stengt for palestinske borgere som ikke bor eller jobber innenfor bymuren, men disse restriksjonene ble tirsdag opphevet som lovet.

Her og her kan du lese om terrorangrep og opptøyer onsdag.

Her kan du lese om hendelser tirsdag, da det blant annet var opptøyer i Jaffa i Sentral-Israel.

Her kan du lese hva som skjedde mandag.

Les også hvordan Abbas og Netanyahu på hvert sitt vis forholder seg til terrorbølgen.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg i helgen.

Her kan du lese om de politiske reaksjonene på israelsk og palestinsk side søndag.

Forrige artikkelHva er galt med disse overskriftene?
Neste artikkelMIFF deler ut Løgnindustrien til stortingsrepresentanter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/