Palestinere knivstakk israelsk tenåring og politimann

To palestinske angrep med kniv mot israelske jøder denne dagen.

Åstedet for knivangrepet i Jerusalem fredag 9. oktober. (Foto: Magen David Adom)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


En ultraortodoks jødisk tenåringsgutt ble knivstukket av en palestiner på åpen gate i Jerusalem fredag i 12-tiden. Jerusalem Post og Ynetnews.com skriver at den knivstukne gutten er 16 år gammel, Times of Israel skriver at han er 15. Han er student ved en yeshiva-skole, som er en jødisk bibelskole. Han fikk flere knivstikk i en skulder, men slapp likevel fra angrepet med lettere skader. En mistenkt som passer til offerets beskrivelse er pågrepet av politiet.

Noen minutter senere ble en politimann knivstukket i den jødiske bosetningen Kiryat Arba like ved Hebron på Vestbredden. Den 47 år gamle politimannen ble lettere skadet. Gjerningsmannen prøvde å stjele skytevåpenet til politimannen uten å klare det. Angriperen ble skutt og drept av politiet.

Kort tid etter dette forsøkte en kvinnelig angriper å knivstikke en israelsk sikkerhetsvakt i Afula i Nedre Galilea, ved inngangen til byens busstasjon. Hun ble skutt før hun klarte å knivstikke noen, og er brakt til sykehus med moderate skader. Senere har det kommet fram at kvinnen etter politiets vurdering lider av psykiske problemer som kan ha vært årsaken til handlingen hennes.

Oppdatering 29. oktober: Politiet sier at kvinnen i Afula likevel ikke var en terrorist, men handlet irrasjonelt på grunn av personlige problemer. Hun holdt fram en kniv, men gikk ikke aktivt til angrep. Dette melder blant andre Times of Israel.

 

Bakgrunn

Søndag 13. september begynte en periode med palestinske voldelige opptøyer på Tempelhøyden i Jerusalem, basert på rykter om at Israel vil forandre status quo på stedet som holdes hellig av både jøder og muslimer. Israelske myndigheter har hele tiden tilbakevist disse ryktene. Sammenstøtene, som er oppstått når israelske styrker har stanset voldshandlingene, har ført til en eskalering av konfliktnivået i Øst-Jerusalem og på Vestbredden.

Spenningsnivået har eskalert den siste tiden, etter at et jødisk foreldrepar ble skutt langs en vei på Vestbredden torsdag 1. oktober, og to menn ble drept i knivangrep i Jerusalem lørdag 3. oktober. Gamlebyen ble i to dager stengt for palestinske borgere som ikke bor eller jobber innenfor bymuren, men disse restriksjonene ble tirsdag 6. oktober opphevet som lovet.

Her kan du lese om en del av hendelsene som utspant seg i helgen 3.-4. oktober.

Her kan du lese om de politiske reaksjonene på israelsk og palestinsk side søndag 4. oktober.

Her kan du lese hva som skjedde mandag 5. oktober.

Her kan du lese om hendelser tirsdag 6. oktober, da opptøyene først spredte seg til Sentral-Israel.

Les også hvordan Abbas og Netanyahu på hvert sitt vis forholdt seg til utviklingen i terrorbølgen tirsdag 6. oktober.

Her og her kan du lese om terrorangrep og opptøyer onsdag 7. oktober.

Her og her kan du lese om terrorangrep og opptøyer torsdag 8. oktober.

Fredag 9. oktober gikk en jødisk ungdom med psykiatriske problemer og kriminelt rulleblad til angrep på arabere i Dimona med kniv.

Forrige artikkelIsraelsk tenåring knivstakk fire arabere
Neste artikkelEr en ny intifada begynt?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/