To israelere drept i skyteangrep i Jerusalem

En 60 år gammel kvinne og en 30 år gammel politimann ble drept i et terrorangrep.
Politiet etterforsker skyteangrepet søndag morgen 9. oktober. (Foto: Skjermdump fra israelske kanal 10)
Politiet etterforsker skyteangrepet søndag morgen 9. oktober. (Foto: Skjermdump fra israelske kanal 10)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Jerusalem Post melder om et skyteangrep som fant sted i Jerusalem søndag morgen. Ifølge Yedioth Aharonoth ble to personer drept i angrepet – en 60 år gammel kvinne og en politimann. Fem andre personer ble skadet og er blitt fraktet til sykehuset.

Politiets talsmann, Mickey Rosenfeld, forteller at angrepet skjedde i nærheten av trikken og en politistasjon på Ammunition Hill. Politiet har nå midlertidig sperret av området for å etterforske skytingen.

-Det dreier seg mest sannsynlig om et terrorangrep, fortsetter Rosenfeld. Angriperen kjørte i en privatbil til området og skjøt fra bilen på mennesker som oppholdt seg der. Deretter kjørte han i retning Sheikh Jarrah-nabolaget. Politiet fulgte etter og klarte å stanse mannen. To politimenn ble skadet da angriperen skjøt mot dem.

Ifølge Times of Israel skal gjerningsmannen ha vært en 39 år gammel mann fra Silwan-bydelen i Øst-Jerusalem. Hamas påstår at terroristen skal ha vært deres medlem. Gjerningsmannen skulle ha møtt opp i fengselet søndag morgen for å sone fengselsstraff for en voldsepisode han sto bak i 2013. I stedet for å reise til byen Ramle, hvor fengselet ligger, utførte han skyteangrepet i Jerusalem.

Kvinnen som ble drept, Levana Malihi, pensjonerte seg i 2010 etter å ha arbeidet 30 år i Knesset. Hun beskrives av familien som en varm og kjærlig person som etterlot både barn og barnebarn. I tillegg ble en politimann, Yosef Kirma, drept da han og kollegene prøvde å stanse gjerningsmannen. Kirma var med på å stanse et terrorangrep i desember 2015. Begge ofrene begraves i Jerusalem søndag kveld.

Israelske myndigheter har fryktet en opptrapping av terrorangrep i løpet av de pågående jødiske helligdagene, men hittil har det vært relativt rolig. I fjor opplevde Israel en svært voldelig terrorbølge midt i feiringen av høytidene.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise