Israelsk avis: Trump vil anerkjenne hele Jerusalem som Israels hovedstad

Donald Trump kan komme med en sensasjonell nyhet på sitt aller første besøk til Israel.
Trump og Netanyahu møttes i Det hvite hus i februar. Nå skal Trump komme til Israel. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Trump og Netanyahu møttes i Det hvite hus i februar. Nå skal Trump møte Netanyahu i Israel. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

USAs president Donald Trump kommer til å reverse mangeårig amerikansk politikk ved å anerkjenne hele Jerusalem som Israels hovedstad, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth i torsdagens papirutgave. Avisen skriver at kunngjøringen vil komme i forbindelse med Trumps aller første besøk til Israel, som er ventet å skje i slutten av mai. Times of Israel siterer Yedioth Ahronoth i sin nettutgave.

Men til tross for at Trump vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, vil han ifølge avisen ikke flytte USAs ambassade til Jerusalem som tidligere lovet. På sitt besøk til Israel vil Trump også uttrykke støtte til etableringen av en palestinsk stat side om side ved Israel, i et forsøk på å fremme et regionalt fredsinitiativ.

Siden Israel erklærte uavhengighet i 1948 har det vært amerikansk politikk å ikke anerkjenne noen som en suveren part i noen deler av Jerusalem. Gjennom valgkampen lovet derimot Trump å anerkjenne Jerusalem og flytte landets ambassade dit, noe som førte til skarpe innvendinger fra palestinerne. Israel hevder hele Jerusalem er deres hovedstad, men palestinerne ønsker Øst-Jerusalem som sin hovedstad i en framtidig uavhengig palestinsk stat.

Avisen skriver at rundt 25 amerikanske tjenestemenn vil ankomme Israel torsdag for å starte planleggingen av det som blir Trumps alle første utenlandsreise som president. Det er ventet at Trump vil besøke Israel og de palestinske selvstyreområdene i slutten av mai eller i begynnelsen av juni. Ingen amerikansk president har besøkt Israel i løpet av sine første måneder i Det hvite hus.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise