– Israel angrep leveranse av avanserte våpen til Hizbollah

Alt tyder på at israelske luftstyrker natt til tirsdag angrep en leveranse av avanserte raketter fra Syria til Hizbollah. Terrorgruppen prøvde å gjennomføre smuglingen i ly av uværet, men ble stanset.

Våpenkonvoien ble stanset i dette grenseområdet mellom Syria og Libanon. (Kart: Google Maps, via Yedioth Aharonoth)
Våpenkonvoien ble stanset i dette grenseområdet mellom Syria og Libanon. (Kart: Google Maps, via Yedioth Aharonoth)

«Å dømme etter kvantiteten og nøyaktighetsgraden i reportasjene i libanesiske media, er det trygt å fastslå at det virkelig var et luftangrep mot bakkemål mandag kveld, sannsynligvis på begge sider av den libanesisk-syriske grensen,» skriver Ron Ben-Yishai i Yedioth Aharonoth. Den erfarne militærkorrespondenten finner det sannsynlig at Hizbollah prøvde å smugle avanserte våpen inn i Libanon fra Syria, og at Israel handlet for å stanse denne leveransen. Nyhetstjenesten Al Arabiya melder at Hizbollah prøvde å smugle inn ballistiske raketter.

Ifølge libanesiske medier fant angrepet sted i Bekaa-dalen, et område hvor den shia-muslimske bevegelsen Hizbollah står sterkt. Mandag kveld var det uvær i området, noe Hizbollah prøvde å utnytte til sin fordel. De vet at det er vanskeligere for israelsk etterretning å oppdage overføring av Scud-raketter og å gjennomføre luftoperasjoner dersom det er tungt og lavt skydekke. Men denne gang lykkes det israelske luftstyrker å stanse konvoien til tross for Hizbollahs fordel av været.

Hizbollahs tv-stasjon Al-Manar hevder at det ikke fant sted noe angrep på libanesisk territorium, og hevder organisasjonen ikke led noen tap av menneskeliv. Ifølge andre libanesiske nyhetsmeldinger er det grunn til å tro at Hizbollah mistet flere menn i angrepet på våpenkonvoien.

– Hizbollah benekter at angrepet rammet libanesisk territorium for å kunne unngå å svare på angrepene. Det er også mulig at angrepet mandag kveld virkelig fant sted på syrisk territorium, veldig nær den libanesiske grensen, skriver Ben-Yishai. Det er også mulig at angrepet fant sted på begge sider av grensen, særlig siden det er grunn til å tro at våpenkonvoien var spredt over et stort område.

Den libanesiske avisen Daily Star melder at IAFs angrep rammet to Hizbollah-stillinger i Nabi Sheet-området. Så langt har de israelske forsvarsstyrkene nektet å kommentere meldingene, skriver Jerusalem Post.

De siste årene har det kommet flere tilsvarende meldinger om israelske luftangrep mot forsyninger av avanserte våpen til Syria eller Hizbollah. Israelske myndigheter har som fast policy å ikke bekrefte angrepene.

 

 

Forrige artikkelBrannbomber mot synagoge i Ukraina
Neste artikkelUSA vurderer å stoppe PA-bistand
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.