Hizbollah bombet IDF-patrulje

Mandag ettermiddag gikk Hizbollah til angrep mot en israelsk patrulje ved Libanon-grensen. Ingen ble skadet i angrepet.

Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)
Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En bombe eksploderte i nærheten av en israelsk militær bulldoser og et annet kjøretøy mandag ettermiddag, ifølge blant andre Times of Israel og Ha’aretz. Angrepet fant sted i Har Dov-området ved grensen mot Libanon. Ingen israelere ble skadet. Den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah har tatt på seg ansvaret, og erklært at angrepet var en hevn for drapet på terrorlederen Samir Kuntar.

Kuntar og åtte andre personer med tilknytning til Hizbollah ble drept i et luftangrep utenfor Damaskus 20. desember. Hizbollah mener det var Israel som utførte angrepet, selv om dette ikke er kommentert fra israelsk side. Den tidligere dømte terrormorderen Kuntar skal ha jobbet med å planlegge nye angrep mot Israel for Hizbollah og Iran da han ble drept. Hizbollah har kommet med flere trusler om hevn etter luftangrepet.

 

Israel besvarte med artilleriangrep

Israel besvarte mandagens bombeangrep ved å gå til målrettede artilleriangrep mot flere Hizbollah-baser i grenseområdet. Det er ikke meldt om personskader på libanesisk side. Det israelske forsvaret har den senere tiden rustet opp nærværet ved Libanon-grensen i påvente av varslede angrep fra Hizbollah. Enkelte veier nær Libanon-grensen er stengt, og innbyggere i grenseområdet har fått instrukser om å holde seg innendørs.

Det forrige dødelige angrepet fra Hizbollah mot Israel var 28. januar 2015. Da ble to soldater drept i et rakettangrep ti dager etter at krigere fra Hizbollah og Iran ble drept i et antatt israelsk luftangrep.

 

”Hevnen” er ikke nødvendigvis over

Det er for tidlig å si om Hizbollah nå vil si seg ferdig med å hevne Kuntar, eller om det vil komme flere angrep i nærmeste framtid, skriver journalist Ron Ben-Yishai i en kommentarartikkel i Ynetnews.com. På den ene siden er det ikke sikkert at Hizbollah vil avslutte hevnaksjonen så lenge ingen israelere har blitt drept. På den andre siden viste Israel ved sin gjengjeldelse mot Hizbollah-baser i grenseområdet at reaksjonene vil være sterke mot et hvert angrep. Dersom Hizbollah ser seg i stand til å betale prisen, er faren stor for at det kan komme flere angrep fra nord i løpet av dagene framover.

Forrige artikkelLøfter NRK hodet ut av sanden?
Neste artikkelBengt-Ove Nordgård i MIFF Østfold: Hvorfor støtte Israel?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/