Murer palestinere inne

Muren du neppe får høre om fra Den norske kirke eller norske medier.

Bilder publisert i sosiale medier av muren rundt Ain al-Hilweh. (Foto via Al Araby)
Bilder publisert i sosiale medier av muren rundt Ain al-Hilweh. (Foto via Al Araby)

Ikke alle murer har like stor interesse. Mens titalls gjerder og murer blir satt opp over hele verden, har Israels sikkerhetsbarriere på Vestbredden blitt dekket mer enn noen annen. Ingen andre murer får egne temauker i Den norske kirke.

Det er høyst tvilsomt at du får høre noe fra norske medier eller Den norske kirke om muren som ble påbegynt i midten av november. Til tross for at muren vil gjerde inne over 70.000 palestinere, har den ikke interesse for biskoper og journalister.

Hvorfor?

Fordi det er libanesiske myndigheter som setter den opp.

Rundt flyktningleiren Ain al-Hilweh skal det de neste 15 måneder bygges en mur med vakttårn.

– Hensikten med muren er å redusere konfrontasjonen mellom innbyggerne og hæren, sa Hamas-tilknyttede Abu Ahmad Faysal til den libaneiske avisen Daily Star tidligere denne måneden. Ifølge plankart kommer muren til å gå bare tre meter utenfor boligene til palestinerne som bor i den sørlige delen av leiren, skriver nettstedet Al Araby. Det palestinske lederskapet i leiren skal ha akseptert muren, men innbyggere protesterer på sosiale medier.

Libanesiske myndigheter hevder islamistiske terrorister bruker leiren som skjulested. I september ble Imad Yassin, en av Islamsk Stats ledere i Libanon, funnet under et raid i leiren.

Forrige artikkelUsikkerhet rundt planlagt fransk “fredsmøte”
Neste artikkelEr det «et djevelsk radikalt kalkulerende innspill i midtøstendebatten»?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.