Israel høyt verdsatt i USA

I en spørreundersøkelse om hvilket forhold amerikanerne har til ulike nasjoner kommer Israel på 8. plass. Populariteten til den jødiske staten er på rekordnivå.

Israelsk og amerikansk flagg (Illustrasjon: zeevveez, flickr.com)
Israelsk og amerikansk flagg (Illustrasjon: zeevveez, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israels popularitet i USA fortsetter å stige, viser den årlige undersøkelsen til amerikanske Gallup, som ble lagt fram i forrige uke. 71 prosent av amerikanerne ser “i hovedak positivt” eller “svært positivt” på Israel. Andelen som sier “svært positivt” (29 prosent) er den høyeste registrerte siden disse målingene begynte i 1989 (se tabell under).

Også i år topper Canada listen. 96 prosent har et positivt inntrykk av nabolandet. Et annet engelsktalende land, Australia, var for første året representert i undersøkelsen. Landet fikk 93 prosent “oppslutning”.

På de andre plassene foran Israel finner vi Storbritannia (90 prosent), Tyskland (86 prosent), Japan (83 prosent), Frankrike (75 prosent) og India (75 prosent).

Minst populære er Iran, som kun 10 prosent av de spurte svarer at de har et positivt forhold til. Rett foran kommer Nord Korea (13 prosent), Afghanistan (14 prosent), Pakistan (15 prosent) og Syria (17 prosent).

Resultatetene fra undersøkelsen til amerikanske Gallup (Illustrasjon: Gallup.com)
Resultatetene fra undersøkelsen til amerikanske Gallup (Illustrasjon: Gallup.com)

 

Tabellen viser utvikling for Israel over tid. (Kilde: Gallup)
Tabellen viser utvikling for Israel over tid. (Kilde: Gallup)
Forrige artikkelAriel Sharon ble operert
Neste artikkelHistorien om et annerledes Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no