Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fortsatt betydelig palestinsk støtte for Islamsk Stat

1 av 10 palestinere mener Islamsk Stats taktikk er i henhold til islam.

Gjennom flere år har meningsmålinger vist at støtten til Islamsk Stat (IS) blant palestinerne er høyere enn i andre arabiske befolkningsgrupper. Høsten 2014 sa 4 prosent av palestinerne at de fant IS positiv, hele 20 prosent svarte positiv til en viss grad, 36 prosent svarte negativ til en viss grad, 36 prosent svarte negativ og 3 prosent vet ikke. Høsten 2015 sa 8 prosent av palestinerne på Vestbredden at de har et positivt inntrykk av IS.

27. juli publiserte Washington Post en artikkel av tre akademikere som har gjennomført en meningsmåling i Tunisia, Jordan, Algerie, Marokko og blant palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen. Også denne gang viser det seg at støtten til IS er størst blant palestinerne. 6,4 prosent av palestinerne støtter målene til IS. 5,5 prosent støtter taktikken til IS.  8,9 prosent mener taktikken til IS er i henhold til islam.

6,4 prosent av 4,7 millioner palestinere tilsvarer 300.000 muslimer som åpent sier at de støtter målene til Islamsk Stat. Etterhvert som europeiske land blir mer og mer kjent med krigføringen til IS, kan det nok bli større forståelse for sikkerhetstiltakene som israelerne har innført for å demme opp for en stor gruppe IS-sympatisører som bor like ved deres byer og tettsteder.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart