Stans hat-indoktrineringen av palestinske barn

Noen ganger kan arbeid med å tale Israels sak føles som å kjempe mot vindmøller. Men du som er medlem i Med Israel for fred skal vite at medlemskapet ditt ikke er bortkastet.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

MIFF har en viktig informasjonsfunksjon, og vi vet at mange politikere, journalister og andre meningsdannere interesserer seg for hva MIFF har å si. Arbeidet har også en annen funksjon. Israelere som besøker oss reiser hjem og forteller om det vennskapet og den støtten de har møtt. Noen ganger får vi spørsmål i ettertid om hvordan det går med medlemsutviklingen, og da er det flott å kunne svare at den er økende. Vi vet at støtten varmer!

Men MIFF mottar også henvendelser fra folk som mener vi er fiendtlig innstilt til arabere generelt og palestinere spesielt. De som hevder dette kjenner ikke til hva MIFF står for. Foreningen vår har nemlig vist seg som en av Norges mest sanne palestinavenner de siste årene. Og dette er ikke tom retorikk: Vi er sannsynligvis den fremste aktøren i Norge i kampen for å stanse hat-indoktrineringen av palestinske barn, en indoktrinering som har ført til at en mengde unge palestinere har valgt å bli selvmordsbombere. Grunnen til at vi tror vi er den fremste aktøren i denne kampen, er at det er så sørgelig få som engasjerer seg i denne kampen. I farten kan jeg ikke komme på noen andre organisasjoner som jobber aktivt for å stanse hat-indoktrineringen. Palestinakomiteen gjør det ikke, selv om de hevder seg å være mer palestinavennlig enn MIFF.

MIFF har blant annet gjort følgende i denne saken:

Høsten 2000 trykte vi opp flere tusen postkort rettet mot NRK, med teksten: Fortell om de palestina-arabiske skolebøkene. Vi ønsket å rette søkelyset mot enskolebokrapport utarbeidet av israeleren Itamar Marcus, som viser hvordan palestinske barn blir indoktrinert til å hate gjennom det offentlige skolesystemet i palestinske områder. Postkortene ble distribuert rundt om i landet blant israelsvenner. Vi vet ikke hvor mange postkort som nådde NRK, men den gangen anslo vi at 8-10000 kort nådde frem dit.

I sommer besøkte Itamar Marcus landsmøtet vårt. Han holdt foredrag om hatindoktrineringen via palestinsk TV, og spesielt barne-TV. Under norgesbesøket møtte han også politikere på Stortinget, og han ble intervjuet av journalister. Blant annet hadde TV2 et nesten fire minutters langt nyhetsinnslag med ham.

I forrige uke kom Itamar Marcus tilbake til Norge. Også denne gangen møtte han politikere og journalister og vise dem hvilken hatpropaganda palestinske barn blir utsatt for via barne-TV og skolesystemet. Han dokumenterte at utenriksminister Jonas Gahr Støre tok feil da han nylig avviste at hatpropaganda er vanlig i Fatah-TVs barne-TV-sendinger. Han dokumenterte også at utenriksministeren tok feil da han i sommer hevdet at norske bistandsmidler ikke brukes til å produsere slik hatpropaganda.

Se hele rapporten fra Palestinian Media Watch. 21 siders Word-dokument på engelsk, 0,5 MB.

Forrige artikkelVil forby høyre-ekstremister å dra til Vestbredden
Neste artikkelTillater marsj med israelsk flagg i Umm el-Fahm
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Morten Fjell Rasmussen ble første gang valgt som styreleder i MIFF 28. juni 2008.