– Hos MIFF fant jeg ekte kjærlighet til Israel, i et land med høye prosenter av fiendtlighet til Israel

– Det er lyspunkter i Europa, mener den israelske seniorjournalisten Ben-Dror Yemini. Et av disse lyspunktene er Med Israel for fred. Hos MIFF fant Yemini “ekte kjærlighet til Israel” og han ble “veldig oppmuntret”.

Første helg i juni deltok Ma’ariv journalisten på MIFFs Israel-konferanse i  Sandnes. 8. juni skriver han om MIFF i sin ukentlige kommentarspalte i avisen (hebraisk).

Først nevner han meningsmålingen fra HL-senteret, som fant at 38 prosent av nordmenn mener Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig.

– Vi er vant til hat mot Israel fra disse trakter. Men det burde fortelles at ikke alt er svart, skriver Yemini. Han skriver videre:

“MIFF er en seriøs organisasjon med en svært liten minoritet av jøder [blant medlemmene].  Et stort flertall er kristne, og enda noen muslimer, hovedsakelig kurdere. I motsetning til andre lignende organisasjoner i USA har denne organisasjonen i Norge ikke en messiansk retning. Disse er mennesker som sympatiserer med Israel fordi de hadde hatt nok av løgn-propaganda. De føler sympati til Israel ikke bare på et følelsesmessig nivå. Mange av dem er god kjent med detaljene i konflikten, partenes posisjoner og de vanlige løgnene som brukes av motparten. Organisasjonen har hatt en stor vekst i de siste årene og teller nå seks tusen medlemmer, og den vokser.”

Yemini gjør sine israelske lesere oppmerksom på noen norske stemmer som gir et annet bilde av Israel og Midtøsten enn det som ofte kommer fram i den norske historiefortellingen. Han nevner forsker Cecilie Hellestveit, som mener Israel fulgte krigens regler på Gaza-stripen godt over gjennomsnittlig. Han nevner også Sara Azmeh Rasmussen, og hennes siste kronikk i Aftenposten om den muslimske antisemittismen. Hellestveit holdt to foredrag for MIFF i 2012 (se foredrag 1 og se foredrag 2), Rasmussen holdt foredrag for MIFF i 2011.

Yemini avslutter sin artikkel slik:

“Så det er lyspunkter i Europa i dag, og de blir sterkere. En organisasjon som tilsvarer MIFF eksisterer også i Sverige, og den lærer av den norske organisasjonens arbeidsmetode. [I MIFF fant jeg] Ekte kjærlighet til Israel ut i fra søken etter sannheten, i et land med høye prosenter av fiendtlighet til Israel. Jeg dro [til Norge] for å oppmuntre, men reiste fra Norge veldig oppmuntret.”

Under sitt besøk i Norge holdt Yemini to foredrag:

Ben-Dror Yemini (1/2): Israels opprettelse: Fra flyktninger til stat

Ben-Dror Yemini (2/2): Den nye utfordringen: Fred og menneskerettigheter

Forrige artikkelEtniske motsetninger i Iran
Neste artikkelHamas sier de stod bak rakettangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.