Carl I. Hagen: – Israel er demokratisk garanti

– Nordmenn som påberoper seg å være demokrater burde støtte Israels sak i Midtøsten, for Israel er det eneste landet i hele regionen som oppfyller de normale kriteriene for demokrati, sa Carl I. Hagen i MIFF Hallingdal tirsdag.

Tidligere FrP-leder Carl I. Hagen talte til en fullsatt sal i MIFF Hallingdal 18. mars 2014. (Foto: Jostein Sandsmark)
Tidligere FrP-leder Carl I. Hagen talte til en fullsatt sal i MIFF Hallingdal 18. mars 2014. (Foto: Jostein Sandsmark)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Den tidligere FrP-lederen påpekte at Israel har frie media, frie valg, organisasjonsfrihet, forsamlingsfrihet, rettsstatens prinsipper og gjennomført respekt for forskjellighet i religion og tro.

– Det er slående hvordan venstresiden alltid vet å alliere seg med autoritære regimer rundt i verden. I Midtøsten støttes islamistiske totalitære krefter som vil innføre sharia-lovgivning og gjenopprette det islamske kalifatet. Israel er den beste garantien mot en slik katastrofal utvikling, sa Hagen.

– Norges nye regjering har delvis skuffet meg så langt når det gjelder å skape «balanse» i norsk offisiell politikk overfor staten Israel. Men det går rette veien: en åpenbar pro-palestinsk og anti-israelsk politikk er i det minste i ferd med å bli bortimot «nøytral», la han til.

Saman med leiar i MIFF Hallingdal, Jens Jorde, som la ut om framtidslandet Israel som teknologisk stormakt, skapte foredragshaldarne stor stemning i Ål kulturhus tysdags kveld. 90 menneske hadde pressa seg inn i veslesalen i Ål kulturhus, som har 72 ordinære sitteplassar, for å høyre dei to engasjerte foredragshaldarane.

Det var kaffepause med munter stemning og utlodding, og arrangøren,  MIFF Hallingdal, var godt fornøgd og kunne notere nær tjue nye medlemmer. Neste møte i laget er 8. mai på Gol, der Conrad Myrland, dagleg leder i MIFF, vil gjeste oss.

Det var mer enn fullsatt i salen. (Foto: Jostein Sandsmark)
Det var mer enn fullsatt i salen. (Foto: Jostein Sandsmark)
Forrige artikkelFire israelske soldater såret på Golan
Neste artikkelYa’alon åpner for forhåndsangrep mot Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag