Carl I. Hagen: – Israel er demokratisk garanti

- Nordmenn som påberoper seg å være demokrater burde støtte Israels sak i Midtøsten, for Israel er det eneste landet i hele regionen som oppfyller de normale kriteriene for demokrati, sa Carl I. Hagen i MIFF Hallingdal tirsdag.
Tidligere FrP-leder Carl I. Hagen talte til en fullsatt sal i MIFF Hallingdal 18. mars 2014. (Foto: Jostein Sandsmark)
Tidligere FrP-leder Carl I. Hagen talte til en fullsatt sal i MIFF Hallingdal 18. mars 2014. (Foto: Jostein Sandsmark)

Den tidligere FrP-lederen påpekte at Israel har frie media, frie valg, organisasjonsfrihet, forsamlingsfrihet, rettsstatens prinsipper og gjennomført respekt for forskjellighet i religion og tro.

– Det er slående hvordan venstresiden alltid vet å alliere seg med autoritære regimer rundt i verden. I Midtøsten støttes islamistiske totalitære krefter som vil innføre sharia-lovgivning og gjenopprette det islamske kalifatet. Israel er den beste garantien mot en slik katastrofal utvikling, sa Hagen.

– Norges nye regjering har delvis skuffet meg så langt når det gjelder å skape «balanse» i norsk offisiell politikk overfor staten Israel. Men det går rette veien: en åpenbar pro-palestinsk og anti-israelsk politikk er i det minste i ferd med å bli bortimot «nøytral», la han til.

Saman med leiar i MIFF Hallingdal, Jens Jorde, som la ut om framtidslandet Israel som teknologisk stormakt, skapte foredragshaldarne stor stemning i Ål kulturhus tysdags kveld. 90 menneske hadde pressa seg inn i veslesalen i Ål kulturhus, som har 72 ordinære sitteplassar, for å høyre dei to engasjerte foredragshaldarane.

Det var kaffepause med munter stemning og utlodding, og arrangøren,  MIFF Hallingdal, var godt fornøgd og kunne notere nær tjue nye medlemmer. Neste møte i laget er 8. mai på Gol, der Conrad Myrland, dagleg leder i MIFF, vil gjeste oss.

Det var mer enn fullsatt i salen. (Foto: Jostein Sandsmark)
Det var mer enn fullsatt i salen. (Foto: Jostein Sandsmark)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise