14. mai feiret i MIFF Asker

MIFF Asker markerte Israels uavhengighetsdag med et medlemsmøte på Thon Hotel Vettre 14. mai. Per Antonsen (bildet) holdt foredrag med temaet “Den jødiske staten Israel”.

Mette Follestad og Per Antonsen på møtet i MIFF Asker 14. mai. (Foto: Privat)
Mette Follestad og Per Antonsen på møtet i MIFF Asker 14. mai. (Foto: Privat)

Statsviter Per Antonsen som har internasjonalt samarbeid og folkerett som fag, ga et resymé over det jødiske folks gjenopprettelse av staten Israel gjennom mer enn hundre år. Han vektla det folkerettslige og historiske grunnlaget for denne utviklingen, og resultatene av den for det jødiske folk og oss andre, forteller Mette Follestad, leder av MIFF Asker.

Antonsen viste også den interesserte forsamlingen en serie ferske bilder fra Tempelhøyden og de arkeologiske utgravningene som nå pågår i de eldste delene av Jerusalem som daterer seg helt tilbake til kong Davids tid, og som nå er åpnet for publikum. Antonsen er medarbeider i Senter mot antisemittisme.

Follestad ga også et referat fra Israel-turen som Hallgrim Berg og hun var reiseledere for tidligere denne måneden. Det er allerede stor interesse for den neste planlagte turen i april-mai 2015.

MIFF fikk fire nye medlemmer på møtet.

Alle nye som tegner medlemskap i Med Israel for fred (MIFF) fra 1. april 2014 og betaler kontingent innen 31. mai 2014, deltar i trekning av én ny iPad med Retina-skjerm (verdi kr. 2.990,-).

Bli medlem nå!

Forrige artikkelBli kjent med Tønsbergs historie
Neste artikkelIsraelske samvirker i Norwegian-magasin
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.