Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFF venter på svar fra Fredrik Græsvik

Dette skrev TV2s reporter Fredrik Græsvik tirsdag kveld på Facebook. (Foto: Skjermdump fra Facebook)
Dette skrev TV2s reporter Fredrik Græsvik tirsdag kveld på Facebook. (Foto: Skjermdump fra Facebook)
Fredrik Græsvik hevder MIFF lyver, hetser og beskylder ham for å lyve. MIFF har gjentatte ganger bedt ham dokumentere dette. Det har han ikke gjort. Så vi venter fortsatt.

De siste dagene har Frædrik Græsvik rettet kraftige anklager mot Med Israel For Fred. Ifølge Græsvik bør ikke MIFF få slippe til i det offentlige rom.

Anklagene har etter hvert endret seg noe. I helgen sa Græsvik at MIFF har påstått at han lyver. Da undertegnede ba om konkret dokumentasjon på dette, fikk jeg et kort svar om at vår daglig leder Conrad Myrland har påstått at han (Græsvik) har kommet med uriktige påstander. Han modererte seg altså, men han ga ikke noe eksempel på hva MIFF har gjort galt.

Mandag hevdet så Græsvik på Facebook at MIFF farer med løgn og hets: ”Når Miff og Myrland sprer løgn om de av oss som har vært i Gaza og sett hva som skjer. De bør ikke få slippe til i det offentlige rom for å drive sin hatefulle hetskampanje.” Vi har bedt om å få dokumentert denne og lignende påstander, men har ikke fått ett eneste konkret eksempel.

Siden har Græsvik uttalt at ”medlemmer av MIFF” har løyet om ham. Problemet er at Græsvik sauser sammen all den kritikken han har mottatt og gir det fellesbetegnelsen ”MIFF”. Da blir vi holdt ansvarlige for uttalelser som MIFF ikke har noe ansvar for og som vi tar avstand fra. Det blir som å holde Arbeiderpartiet ansvarlig for alt hva tilfeldige arbeiderpartisympatisører måtte mene. Det er åpenbart at det blir feil.

Det israelske perspektivet har tradisjonelt hatt magre kår i norske media, men vi har aldri hevdet at Græsvik er noen versting, og vi har aldri drevet kampanje mot ham. Om andre har gjort det, får de svare for selv. For en uke siden gikk MIFF ut på Facebook og ba alle venner av Israel som deltar i debatten om å opptre høflig, og ikke komme med ”sinte uttalelser på Facebook, i e-poster eller telefoner til journalister og politikere”. Vi har tatt grep for å fremme en saklig og balansert debatt, og det kommer vi til å fortsette med. Det ville være veldig fint om Græsvik fulgte opp. Han kan gjøre det ved å dokumentere hva MIFF skal ha sagt som er så galt, så skal vi beklage det som eventuelt måtte være galt. Eller han kan trekke tilbake sine uriktige beskyldninger mot MIFF. I våre øyne ville han vokse stort på det.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart