Ungdommer fulle av forventninger til Israel-tur

Neste helg starter MIFFs første ungdomstur til Israel. 11 talentfulle ungdom får en unik opplæringsrunde.
MIFFs første ungdomstur til Israel starter neste helg. (Foto: Privat, Bakgrunn: fabcom, flickr)

I februar inviterte MIFF Israel-interesserte ungdommer til å bli på en spesialtur til Israel. Vi fikk gode søknader fra svært mange kandidater, og kunne velge ut elleve talentfulle ungdom fra åtte, ni ulike fylker. De fleste av dem er aktive politisk i ulike ungdomspartier. Av partier på Stortinget er ungdommer fra både AUF, KrFU, FpU og Unge Høyre representert. Flere av deltakerne har allerede vist stort engasjement for Israel gjennom MIFF og MIFFs lokallag. For de aller fleste er dette deres første besøk i Israel.

Alvine Barbo. (Foto: Privat)
Alvine Barbo. (Foto: Privat)

– Det jeg ser aller mest fram til med turen til Israel er å få besøke den hellige byen Jerusalem og ikke minst Vestmuren (Kotel).  Gleder meg også til å besøk det israelske forsvaret (IDF) og få en enda større forståelse av hva det innebærer å forsvare verdens mest utsatte nasjon – en nasjon jeg selv har tilknytning til, sier Alvine Barbo.

Stian Wangelsten. (Foto: Privat)
Stian Wangelsten. (Foto: Privat)

– Jeg ser frem til å lære mer om Israels historie, og til å treffe vanlige israelere og få deres perspektiver på situasjonen i Midtøsten. Jeg håper på å få et bedre innblikk i israeleres hverdagsliv og gleder meg til en spennende tur sammen med annen engasjert ungdom, sier Stian Wangelsten.

Anna Kile. (Foto: Privat)
Anna Kile. (Foto: Privat)

– Jeg gleder meg til å gå der Jesus gikk, sjekke ut stemningen på de stedene vi skal besøke, oppleve israelsk kultur, og å få et innblikk i Israels nåværende situasjon som verdens eneste jødiske stat, sier Anna Kile.

Deltakerne på turen vil få opplæring i viktige elementer av Israels historie og forståelse for dagens situasjon og israelernes argumenter. Vi kan nevne bare noen stikkord: Gamlebyen, Knesset, Latrun, Castel, Ammunition Hill, Scopus-fjellet, Stand With Us, Palestinian Media Watch, Yad Vashem, Masada, kibbutzbesøk, Kiryah Shmona, Libanon-grensen, Galilea, Degania, Jaffa, Tel Aviv, Gaza-grensen m.m.

Fra MIFF deltar som reiseledere styreleder Morten Fjell Rasmussen og organisasjonssekretær Kjetil Ravn Hansen. Begge har besøkt Israel en rekke ganger og har stor kunnskap om den aktuelle situasjonen i landet. I tillegg blir norsktalende israelsk guide, Tomer Hansen, med på turen.

Alle ungdommene kommer til å være gode ambassadører for Israel overfor sine jevnaldrende når de kommer hjem.

– Som ung medarbeider i MIFF fikk jeg for 21 år siden min første tur til Israel. Den gang var jeg 15 år gammel, og turen gir meg fortsatt styrke og inspirasjon i Israel-arbeidet, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Deltakerne betaler ca 50 prosent av turen selv. Resten sponser MIFF med hjelp av gaver fra våre medlemmer. Dersom du gir en gave med SMS i skjemaet under, vil du bidra til å reise opp en ny generasjon av solide og støe forsvarere av Israel! Hjertelig takk!

Du kan også gi din gave til konto 7877.06.54539.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise