President Peres klar for Guinness Rekordbok

Israels president Shimon Peres kan nå legge en ny prestasjon til sin merittliste: Fra torsdag innehar han en Guinness verdensrekord.
Her setter Israels president Shimon Peres verdensrekord med verdens største klasse i en undervisningstime. Foto: Skjermdump fra Youtube.
Her setter Israels president Shimon Peres verdensrekord med verdens største klasse i en undervisningstime. Foto: Skjermdump fra Youtube.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Peres har i løpet av sitt 90-årige liv vært både statsminister, forsvarsminister, finansminister og utenriksminister – og han har vunnet Nobels fredspris og en rekke andre utmerkelser, inkludert den amerikanske Frihetsmedaljen. Men det er første gang han også har fått godkjent en verdensrekord offisielt av Guinness.

Hva rekorden går ut på? Jo, Peres har holdt undervisningstime i samfunnskunnskap for verdens største online klasse. Undervisningen ble gjennomført hos IT-giganten Cisco Systems Inc. i Netanya torsdag formiddag, og streamet via presidentens egen Facebook-profil. 9.000 elever i videregående skoler over hele verden deltok i timen. Dermed hadde han flere studenter i ”klassen” enn noen annen samfunnsfaglærer kan dokumentere å ha hatt gjennom historien. Den forrige rekorden var på om lag 5.000 elever.

Talsmann for Guinness, Marco Frigatti, sier ifølge Ynetnews.com at Guinness likte ideen ”på grunn av kombinasjonen av samfunnskunnskap, teknologi og en lærer som har sett landet fra dets opprinnelse til i dag”.

Her kan du se video med utdrag av begivenheten:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a-gr_63sDNI[/youtube]

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise