Pøbler vandaliserte treningsbanen til Beitar Jerusalem

Politiet i Jerusalem etterforsker hendelsen som et kriminelt angrep mot den israelske fotballklubbens eiendom. Det er trolig noen av klubbens egne ekstreme tilhengere som står bak. Sportsminister Limor Livant (bildet) fordømmer angrepet.
Kultur- og idrettsminister Limor Livnat fordømmer angrepene på kontorlokalene og treningsbanen til Beitar Jerusalem. (Foto: Den britiske ambassade i Tel Aviv)
Kultur- og idrettsminister Limor Livnat fordømmer angrepene på kontorlokalene og treningsbanen til Beitar Jerusalem. (Foto: Den britiske ambassade i Tel Aviv)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Beitar Jerusalem har nylig blitt straffet med å spille fem kamper for tomme tribuner, på grunn av rasistisk hets fra deler av hjemmepublikummet i hovedstaden. En Hooligans-gruppe er svært frustrert over at ledelsen har valgt å gi kontrakt til to muslimske spillere fra Tsjekkia. Deler av fansen legger stor vekt på “det rene jødiske” og har i årevis hetset ikke-jødiske spillere på motstanderlagene.

Situasjonen er så ille at FIFA og UEFA begge vurderer å tvangsnedlegge hele fotballklubben, dersom de ikke får gjort noe med problemet. Det siste Beitar-spillerne hadde ønsket seg nå, var nok vandalisering av treningsanlegget i JerusalemKlubbens kontorlokaler skal ha blitt helt ødelagt, mens trofeer, medaljer og historiske artikler er brent. En oppgitt pressemelding fra ledelsen ble publisert fredag.

– Angriperne krysser en rød linje når det gjelder saker som har med vold og rasisme, som vi sliter med. Menneskene som har forårsaket disse avskyelige handlingene har påført uopprettelig skade på de minneverdige gjenstandene fra Beitars historie, skriver kluben.

Kultur- og idrettsminister Limor Livnat fordømte angrepene fredag og kalte dem “farlige og voldelige”. Til helgen vil hun være til stede på de tomme tribunene på Teddy Stadium, for å vise sin støtte til klubbens ledergruppe og den vanskelige situasjonen de sliter med.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise