Technion sjette best i verden

Kun fem universiteter i verden er bedre på entreprenørskap og innovasjon enn Technion-universitetet i Haifa, viser en ny undersøkelse.
Studenthyblene til Technion-universitetet i Haifa. (Illustrasjon: Yoav Lerman, flickr.com)
Studenthyblene til Technion-universitetet i Haifa. (Illustrasjon: Yoav Lerman, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Massachusetts Intitute of Technology (MIT) har gjennomført undersøkelsen i samarbeid med det russiske innovasjonssenteret Skolkovo. Målet var å identifisere de mest innovative universitetene i verden, forklarer Times of Israel.

Technion-universitetet var et av to blant de ti beste, som ikke ligger i Europa eller USA. De to beste universitetene skal være MIT selv og Stanford University i USA, Technion blir rangert som nummer seks. Sammen med Imperial College i London beskrives Technion som “fremmadstormende giganter, med et rykte som har vokst betydelig de siste årene”. Totalt ble 120 universiteter i 20 land vurdert.

På rangeringen over landene som er best på innovasjon og entreprenørskap, havnet Israel på tredjeplass bak USA og Storbritannia. Rett bak havnet Sverige, Singapore, Tyskland, Sveits, Nederland, Kina og Canada.

– Technions posisjon blant verdens ti ledende universiteter på områder som innovasjon og entreprenørskap, bringer oss nærmere å oppnå målet: Å bli regnet blant verdens ti ledende universiteter, forklarer president Peretz Lavie.

Universitet ble grunnlagt i Haifa i 1912 og er Israels eldste. Tre Nobel-vinnere i kjemi er for øyeblikket ansatt her.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise