– Iran har 15.000 soldater i Syria

- Borgerkrigen i Syria har blitt en religiøs krig - shia-muslimer mot sunni-muslimer, sier syriske flyktninger i Jordan. De hevder Iran har 15.000 soldater i Syria som kjemper på Assad-regimets side.
Soldater i et helikopter markerer støtte til president Bashar Assad. (Foto: FreedomHouse, flickr.com)
Soldater i et helikopter markerer støtte til president Bashar Assad. (Foto: FreedomHouse, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Også Hizbollah-soldater deltar aktivt i krigføringen.

– En av mine venner, som er med i en opprørsgruppe, tok til fange en gruppe på 11 Hizbollah-soldater fra Libanon, sier flyktningen Hisham til Times of Israel.

– Vi blir angrepet bare fordi vi er sunni-muslimer, og alle sunni-muslimer blir angrepet, sier en annen flyktning. President Bashar Assad tilhører minoritetsgruppen av alawitter, men flyktningene ser konflikten i økende grad som en konflikt mellom shia og sunni, den eldste konflikten innen islam. Nærværet av soldater fra Iran og Hizbollah bekrefter dette bildet.

 

Snikskyttere truer

Journalistene Micha og Natan Odenheimer har intervjuet flere flyktninger fra Syria ved grensestasjonen Jaber på grensen mellom Jordan og Syria. Her er noen flere opplysninger som kommer fram i artikkelen:

130.000 syrere har flyktet til Jordan det siste året, flere tusen bare de siste to ukene.

Flyktninger som krysser grensen om natten risikerer livet. De kan bli skutt av Assad-regimets snikskyttere. Flyktninger som krysser grensen om dagen må betale flere tusen kroner i bestikkelser til grensevakter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Jordan blir flyktningene plassert i leirer. Flyktningene Muhamad sier han ikke får lov til å forlate flyktningleiren uten skriftlig tillatelse.

Flyktningene hevder agenter fra det hemmelige syriske politiet fortsetter å gjøre livet deres utrygt i Jordan. For noen dager siden skal de ha prøvd å forgifte drikkevannet i en av leirene, men ble stanset av jordansk politi.

Noen syriske flyktninger returnerer fra Jordan til Syria. De har ikke noe annet alternativ, fordi de ikke har økonomi til å forbli i Jordan.

Dagene til Assad-regimet er over. Det er bare spørsmål om tid før han faller. Maksimalt én måned, sier en optimistisk flyktning.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise