– Vi må gjenopprette Tyrkia-forholdet

Netanyahu under pressekonferansen med tyrkiske journalister. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Netanyahu under pressekonferansen med tyrkiske journalister. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

Etter hendelsen ombord på Mavi Marmara-skipet for to år siden, da ni tyrkiske statsborgere mistet livet, har Ankara kuttet mer og mer forbindelsene med Israel. Både økonomisk, diplomatisk, militært og etterretningsmessig har Tyrkia boikottet Israel og stukket kjepper i hjulene for dem internasjonalt. De krever at Israel beklager for situasjonen som oppstod, da israelske soldater skulle borde båten som forsøkte å bryte sjøblokaden av Gaza-stripen. Selv nekter israelerne å komme med en slik innrømmelse og hevder deres soldater ble angrepet straks de kom ombord.

I helgen var en gruppe tyrkiske journalister på besøk i Israel og møtte Benjamin Netanyahu på statsministerkontoret i Jerusalem. Tirsdag publiserte han en pressemelding om hva som ble sagt under møtet.

– Tyrkia og Israel har et forhold som går tilbake i lang tid. Vi trenger å finne måter å gjenopprette det forholdet vi en gang hadde, fordi jeg tror det er viktig for begge våre land, skal Netanyahu ha uttalt.

En diplomatisk kilde sier til Jerusalem Post at delegasjonen med journalister ble invitert til Israel for å vise det tyrkiske folk at forholdet med dem er viktig for regjeringen i Jerusalem.

Se video fra møtet her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tn50sLiIMfs[/youtube]Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag