– Vi må gjenopprette Tyrkia-forholdet

Benjamin Netanyahu ønsker å forbedre det skakkjørte forholdet til den tyrkiske regjeringen i Ankara.
Netanyahu under pressekonferansen med tyrkiske journalister. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Netanyahu under pressekonferansen med tyrkiske journalister. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

Etter hendelsen ombord på Mavi Marmara-skipet for to år siden, da ni tyrkiske statsborgere mistet livet, har Ankara kuttet mer og mer forbindelsene med Israel. Både økonomisk, diplomatisk, militært og etterretningsmessig har Tyrkia boikottet Israel og stukket kjepper i hjulene for dem internasjonalt. De krever at Israel beklager for situasjonen som oppstod, da israelske soldater skulle borde båten som forsøkte å bryte sjøblokaden av Gaza-stripen. Selv nekter israelerne å komme med en slik innrømmelse og hevder deres soldater ble angrepet straks de kom ombord.

I helgen var en gruppe tyrkiske journalister på besøk i Israel og møtte Benjamin Netanyahu på statsministerkontoret i Jerusalem. Tirsdag publiserte han en pressemelding om hva som ble sagt under møtet.

– Tyrkia og Israel har et forhold som går tilbake i lang tid. Vi trenger å finne måter å gjenopprette det forholdet vi en gang hadde, fordi jeg tror det er viktig for begge våre land, skal Netanyahu ha uttalt.

En diplomatisk kilde sier til Jerusalem Post at delegasjonen med journalister ble invitert til Israel for å vise det tyrkiske folk at forholdet med dem er viktig for regjeringen i Jerusalem.

Se video fra møtet her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tn50sLiIMfs[/youtube]

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise