– Netanyahu vil be Obama true Iran

Det er ventet at statsminister Benjamin Netanyahu kommer til å be president Barack Obama trappe opp presset mot Iran når de møtes i Det hvite hus 5. mars.

Barack Obama (foto: Christopher Dilts, Obama for America)
Barack Obama (foto: Christopher Dilts, Obama for America)

Tirsdag skrev Associated Press om uenighetene mellom USA og Israel når det kommer til hvordan en skal stanse Irans atomprogram. Israelere føler at de på et gitt tidspunkt kan bli tvunget til å angripe Irans atominstallasjoner, mens amerikanere ofte påpeker at dette kun gi en midlertidig løsning på problemet.

5. mars møtes USA-president Barack Obama og Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus i Washington. Det er ventet at Netanyahu vil be supermakten om offentlig å stille seg bak et eventuelt israelsk angrep mot iranske atominstallasjoner. Han ønsker også at Obama gjør det klart for verden at dersom Iran krysser visse grenser, står USA klare til å blande seg inn militært.

Det hvite hus ønsker å offentliggjøre en felles presseuttalelse etter møtet, for å vise at båndene mellom landene er sterke og legge press på Iran. Kilder i Washington sier til Ha’aretz at Obama mistenker Netanyahu for å bruke Kongressen og de republikanske presidentkandidatene mot ham, for å tvinge ham til å gå med på et framtidig angrep.

Frykter gjengjeldelse
Samtidig kommer det fram i The Times of Israel at USA frykter gjengjeldelsesangrep fra Iran, dersom Israel skulle gå til angrep. Raketter kan bli avfyrt mot mål i Israel, mens de er redd for at egne mål i utlandet kan bli utsatt for terrorliknende angrep, forklarer kilder til den israelske nettavisen.

Den pensjonerte generalen James E. Cartwright mener iranerne har vært “mestere når det gjelder kontrollert eskalering” av konfliktnivået. Mulige mål for iranerne kan være amerikanske olje- og gassfelt, samt soldatene i Afghanistan.

– Balansen iranerne vil forsøke å nå er å gjøre skade som er betydelig nok, men som er akkurat for lite til at amerikanerne vil invadere, sier Cartwright.

Forrige artikkel– Abbas fornekter fortiden og forvrenger virkeligheten
Neste artikkelMIFF svarer muslim
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no