Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

USAs neste forsvarsminister understreker Israel-støtte

USAs president Barack Obama (f.v.) presenterer sine to siste sikkerhetspolitiske nominasjoner, senator Chuck Hagel som ny forsvarsminister og sikkerhetsrådgiver John Brennan som ny CIA-sjef. (Foto: Det amerikanske forsvarsdepartementet)
USAs president Barack Obama (f.v.) presenterer sine to siste sikkerhetspolitiske nominasjoner, senator Chuck Hagel som ny forsvarsminister og sikkerhetsrådgiver John Brennan som ny CIA-sjef. (Foto: Det amerikanske forsvarsdepartementet)
Republikanske Chuck Hagel sitt forhold til Israel er ikke voldsomt hjertenært, skal vi tro hans mest pro-israelske partikolleger. Mannen som nylig ble nominert til rollen som forsvarsminister er uenig.

Hagel, som mandag ble nominert av president Barack Obama til å bli forsvarsminister, mener framstillingen kritikerne hans gir av hans Israel-syn er «fullstendig villedende». Ifølge ham selv er støtten til Israel «udelt og total». Han sier Israel som en jødisk stat er det eneste ubrytelige prinsipp i fredsprosessen med palestinerne.

– Det finnes ikke et eneste bevis for at jeg er anti-israelsk. Ikke en eneste Senat-stemme av verdi har rammet Israel, hevder han selv.

Både flere republikanske partikolleger og den pro-israelske lobbyorganisasjonen AIPAC har uttrykt bekymring over hans kandidatur, på grunn av det de mener i beste fall er et uavklart forhold til Israel. En rekke forslag AIPAC skal ha fremmet for Kongressen, har han stemt imot. Selv påstår Hagel at det skyldes hans sterke tro på viktigheten av en fredsløsning for israelernes framtid.

– Det som er i Israels interesse er dersom de og palestinerne kan finne en fredelig måte å leve sammen på, sier han til Lincoln Journal Star.

Vil ha alle fakta på bordet
Det er til syvende og sist Senatet som bestemmer om Hagel vil bli godkjent som forsvarsminister. Han ser fram til den offisielle høringen han nå må gjennom, for å gjennomgå hans kvalifikasjoner.

– Jeg vet at Senatet må bekrefte mitt kandidatur. Alt jeg ber om er en rettferdig høring, som jeg vet at jeg får. Jeg ser veldig fram til å kunne ha en full, åpen og gjennomsiktlig høring rundt mine kvalifikasjoner og min voteringshistorie [i Senatet], sier Hagel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart