Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Senatet vurderer automatisk Israel-bistand ved krig med Iran

Den republikanske senatoren Lindsey Graham (Foto: John Orrell, U.S. Air Force)
Den republikanske senatoren Lindsey Graham mener iranerne tester Trumps tålmodighet. (Foto: John Orrell, U.S. Air Force)
Dersom Israel blir presset til å angripe atommål i Iran, vil USA automatisk gi Jerusalem økonomisk og militær bistand. Det er et forslag den amerikanske Kongressen nå skal vurdere.

Det er en tverrpolitisk gruppe i Senatet som har fremmet forslaget, ledet av den republikanske representanten Lindsey Graham.

– Ingen ønsker en ny militær konflikt i verden. Men vi ønsker heller ikke et Iran med atomkapasitet. Det ville skape et våpenkappløp i Midtøsten og sette både Israel og vår egen nasjon i stor fare, mener han.

Graham beskriver forslaget som et samlet forslag fra republikanere og demokrater på å vise Israel at «vi gir dere ryggdekning». Forslaget kommer kort tid før president Barack Obama har planlagt et besøk i Israel 20. mars.

– Sender et budskap til verden
– Dette er ikke et grønt lys til Israel slik at de kan gjøre som de vil. Men dersom israelerne blir nødt å handle i selvforsvar mot en eksistensiell trussel fra et Iran med atomkapasitet, vil vi være der. Enhver senator som stemmer for dette forslaget, forteller verden, iranerne og israelerne, at vi står sammen med staten Israel – politisk, økonomisk og militært – for å hjelpe dem med å forsvare seg selv mot en trussel som utgjør en stor fare ikke bare til Israel selv, men for verden og USA, forklarer republikaneren.

Ifølge forslaget vil Israel automatisk motta en pakke med både militær og økomomisk bistand, dersom de blir tvunget til å gå til aksjon mot iranske atommål i selvforsvar, melder Jerusalem Post.

Se Lindsey Graham presentere forslaget.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kaMTWCOhVLE[/youtube]

Det er ikke kjent for Miff.no når resolusjonsforslaget kommer opp til votering.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart