– Assads militære seire er kun midlertidige

USAs utenriksminister John Kerry mener rekken med militære seire til Bashar Assad-regimet den siste tiden kun er midlertidige.

USAs utenriksminister John Kerry. (Foto: Martin Kalfatovic, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry. (Foto: Martin Kalfatovic, flickr.com)

Fredag møtes landene i “Syrias vennegruppe” i Jordans hovedstad Amman, for å diskutere maktskifte i Syria.

Onsdag arrangerte USAs utenriksminister John Kerry en pressekonferanse i forkant av sitt statsbesøk i Midtøsten.

– Dersom vi ser [under møtet] at det ikke er mulig å finne en vei framover, dersom vi ser at Assad-regimet ikke er villige til å forhandle […] i god ånd, vil vi også diskutere økt støtte til opposisjonen, slik at de kan kjempe for landets frihet, sa han.

Ifølge Kerry vil president Bashar Assad “feilberegne” situasjonen, dersom han tror at de siste ukenes militære seire over opprørsstyrkene vil være utslagsgivende, rapporterer Reuters. Amerikanerne og Vesten støtter allerede opposisjonen militært, mens Russland har tatt en mer aktiv rolle på regjeringsstyrkenes side.

Forrige artikkelPA fortsetter diplomatisk krig mot Israel i juni
Neste artikkelEr EU klar til å terrorliste Hizbollah?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no