Google ser ut til å vinne budkrig om israelsk app

Google blar opp 7,5 milliarder kroner for å kjøpe den israelske trafikkappen Waze.
Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)
Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Google og Facebook har vært i en måneds lang budkrig om Waze, etter at sistnevnte la inn et bud på mobilapplikasjonen 9. mai. Men førstegangsbudet på 5,7 milliarder skulle i stedet stige til 7,5 milliarder kroner, før en av dem trakk seg unna. For godt og vel ett år siden kom også Apple med et bud, uten å vinne fram, opplyser Jerusalem Post.

Waze er en israelsk mobilapplikasjon som regnes for å være et av de mest nøyaktige kartprogrammene på markedet. De lar brukerne selv legge til informasjon i kartet i sanntid. Etter all sannsynlighet har Google planer om å integrere dette inn i Google Maps-tjenesten til Android-mobiler og -nettbrett.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise