Mener Waze har “en lang vei framfor seg”

Sist uke ble israelske Waze solgt til Google for 7,5 milliarder kroner. Grunnlegger Uri Levine mener det fortsatt er mye selskapet kan gjøre, for å videreutvikle sin navigasjonsapplikasjon for mobil.

Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)
Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)

– Vi har fortsatt bare 51 millioner brukere. Det finnes én milliard biler i verden, så vi har en lang vei foran oss.

Det hevder en av grunnleggerne bak Waze, den israelske navigasjonsapplikasjonen for mobil. Selskapet ble forrige uke solgt til amerikanske Google, for en verdi av 7,5 milliarder kroner. Selv putter Uri Levine 220 millioner av disse i egen lomme.

Gründeren avslørte under et foredrag ved Technion-instituttet i Haifa, hva som var utslagsgivende for at Google vant budrunden mot Facebook. Waze var ikke interessert i å flytte selskapet ut av Israel, gjengir Times of Israel ham. For Google var dette kravet null problem å etterkomme, mens Facebook helst ville flytte hele arbeidet med applikasjonen til sitt hovedkontor i USA.

– De ansatte og selskapet vil fra mitt synspunkt forbli i Israel for alltid. Det er det naturlige stedet for oss, sier Levine.

Han ønsker å bruke sin andel fra salget på å investere i andre nyoppstartede teknologibedrifter i Israel.

Forrige artikkel“Tostatskrangel” mellom Lapid og Bennett
Neste artikkel– Israelere trenger å være tøffe
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no