Mener Waze har “en lang vei framfor seg”

Sist uke ble israelske Waze solgt til Google for 7,5 milliarder kroner. Grunnlegger Uri Levine mener det fortsatt er mye selskapet kan gjøre, for å videreutvikle sin navigasjonsapplikasjon for mobil.
Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)
Den israelske mobilappen Waze. (Foto: Skjermdump fra Waze.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

– Vi har fortsatt bare 51 millioner brukere. Det finnes én milliard biler i verden, så vi har en lang vei foran oss.

Det hevder en av grunnleggerne bak Waze, den israelske navigasjonsapplikasjonen for mobil. Selskapet ble forrige uke solgt til amerikanske Google, for en verdi av 7,5 milliarder kroner. Selv putter Uri Levine 220 millioner av disse i egen lomme.

Gründeren avslørte under et foredrag ved Technion-instituttet i Haifa, hva som var utslagsgivende for at Google vant budrunden mot Facebook. Waze var ikke interessert i å flytte selskapet ut av Israel, gjengir Times of Israel ham. For Google var dette kravet null problem å etterkomme, mens Facebook helst ville flytte hele arbeidet med applikasjonen til sitt hovedkontor i USA.

– De ansatte og selskapet vil fra mitt synspunkt forbli i Israel for alltid. Det er det naturlige stedet for oss, sier Levine.

Han ønsker å bruke sin andel fra salget på å investere i andre nyoppstartede teknologibedrifter i Israel.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise