Samtaler skal starte

USAs utenriksminister John Kerry varslet fredag at samtaler mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene skal starte på ny.
USAs utenriksminister John Kerry på statsbesøk i Guatemala. (Foto: MINEX GUATEMALA, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry på statsbesøk i Guatemala. (Foto: MINEX GUATEMALA, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

USAs utenriksminister, John Kerry, har arbeidet intenst med å få i gang fredsforhandlinger mellom Israel og PA, det palestinske styret på Vestbredden under ledelse av Mahmoud Abbas. Han kunngjorde fredag på en pressekonferanse i Jordans hovedstad Amman at det har lykkes å få samtalene i gang.

Justisminister Tzipi Livni skal lede forhandlingene fra israelsk side. Det er ventet at hun skal møte palestinernes sjefsforhandler, Saeb Erekat, i Washington allerede i neste uke.

Kerry og statsminister Benjamin Netanyahu snakket flere ganger på telefon før samtalene ble annonsert. Kerry hadde samtaler i Jordan med ledere fra PA. PA var samlet med PLO og likeså med representanter for de arabiske landene.

Palestinerne har nektet å forhandle siden 2010, og med unntak av en kort periode da har forhandlingsnekten vart helt siden høsten 2008. Forklaringen PA har gitt, er at Israel ikke har gått med å stanse all bygging på Vestbredden. Israel skal nå ha gått med på å ikke bygge noe utenfor de store bosettingsblokkene, og det vil bli overvåket at dette ikke skjer. Israel skal også sette fri 350 palestinske fanger i løpet av de nærmeste månedene [selv om erfaringen tilsier at halvparten av dem starter opp med terror igjen].

Palestinerne på sin side skal ha lovt å ikke gjøre noe i FN i september for å få anerkjent en palestinsk stat ensidig, altså uten at palestinerne behøver å forhandle med Israel.

Forhandlingene skal føres i hemmelighet, slik også de forberedende forhandlingene nå har vært ført. Det reduserer mulighetene for pressgrupper til å sabotere forhandlingene.

 

Hovedkilde: En artikkel av Elior Levy på ynetnews.com (Yediot Aharonot) fredag 19. juli 2013.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise