Nye Iran-sanksjoner vedtatt i USA

Representantenes hus sendte et klart budskap til Irans nyvalgte president Hassan Rouhani onsdag. Nye sanskjoner kommer noen dager før Rouhani blir tatt i ed.

Irans nye president Hassan Rouhani. (Foto: BotMultichillT, Wikimedia Commons)
Irans nye president Hassan Rouhani. (Foto: BotMultichillT, Wikimedia Commons)

De nye økonomiske sanksjonene mot Iran, kommer kun dager før Iran-president Rouhani tas i ed i Teheran. Senatet er ventet å stille seg bak det nye vedtaket, som for det meste er rettet mot oljesektoren til landet.

På tross av vestlige lands mange forsøk på å få verdens nasjoner til å boikotte oljehandelen med Iran, eksporterer iranerne fortsatt én million fat om dagen. Amerikanerne mener det nå er rom nok i markedet til å ekskludere Iran fullstendig, nå som Libya produserer igjen og Saudi Arabia er villige til å erstatte produksjonen til iranerne.

De utvidede amerikanske sanksjonene er de strammeste som er vedtatt til nå, melder Jerusalem Post. USA, Israel og en rekke andre vestlige land mener Iran er i ferd med å utvikle atomvåpen.

Forrige artikkelDe tause fredsforhandlingene
Neste artikkel– Israel vil beholde 85 prosent av bosetningsblokkene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no