– Vil koste 6 milliarder å ødelegge kjemiske våpen

I et intervju med Fox News anslår Syrias diktator Bashar Assad at tilintetgjøring av kjemiske våpen vil ta ett år og koste seks milliarder kroner.

Støttedemonstrasjon for Syria-president Bashar Assad i 2010. (Illustrasjon: Beshr O, flickr.com)
Støttedemonstrasjon for Syria-president Bashar Assad i 2010. (Illustrasjon: Beshr O, flickr.com)

– Jeg tror det er en veldig komplisert operasjon rent teknisk og det trengs mye, mye penger. Noen estimerer rundt 6 milliarder kroner for hele det syriske lageret, sier Bashar Assad om utgiftene som venter dem som skal tilintetgjøre deres kjemiske arsenal.

Syrias president lot seg intervjue onsdag av Fox News, hvor han også hevder at en slik prosess vil være “svært skadelig for miljøet”.

– Dersom den amerikanske administrasjonen er klare til å betale pengene og ta ansvaret for å bringe de giftige materialene til USA, så hvorfor gjør de det ikke?

Assad benekter på nytt i intervjuet at hans regjering har benyttet kjemiske våpen under borgerkrigen i Syria.

– Vi har beviser for at terrorgrupper har brukt saringass. Hele narrativen (om at den syriske regjeringen har brukt dem) henger ikke sammen. Vi har ikke brukt kjemiske våpen. […] Saringass blir kalt for kjøkkengass. Vet du hvorfor? Fordi alle kan lage det hjemme, hevder han.

Se intervjuet her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a8aubUmCTh0#t=64[/youtube]

Forrige artikkelKom for å høre Israels ambassadør Naim Araidi på Kapittel
Neste artikkelChorev: – Iran lurer oss
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no